Henri Drell (vasakul) koos Luigi Datome'i ja Sergio Rodriguezega.Foto: Ekraanitõmmis
Korvpall
14. veebruar 2021, 21:34

VÄGEV! Henri Drell valiti Itaalia karikavõistluste finaalturniiri parimaks ründemängijaks

Eesti korvpallikoondislase Henri Drelli tööandja Pesaro kaotas Itaalia karikafinaalis Milano Olimpiale 59 : 87. Peale mängu valiti Drell karikavõistluste finaalturniiri parimaks ründemängijaks.

Pesaro kaotas finaalis avaveerandi 15 : 21, kuid siis meeskonna mäng lagunes. Järgneva 10 minutiga viskas tiim vaid kuus silma, poolajapausile mindi 21 : 48 kaotusseisus. Pesaro ohtlikuks enam ei muutunud ja Milano võitis matši kindlalt 87 : 59.

Henri Drell alustas kohtumist algviisikus ja mängis 23 minutit. Selle aja jooksul tõi ääremängija tosin punkti ja noppis neli lauapalli. Platsilt tabas 20aastane eestlane kuuest viskest neli (sealhulgas kolmesed kahest üks) ja neljast vabaviskest sopsas kolm.

Finaalis oli Pesaro resultatiivseim mängija Tyler Cain, kes tõi 15 punkti, Marko Filipovity arvele jäi 12 silma. Itaalia kõrgliigat juhtiva ja Euroliigas kolmandat kohta hoidva Milano edukaim oli Luigi Datome, kes panustas võitu 15 punktiga.

Peale kohtumist valiti Datome karikavõistluse finaalturniiri parimaks korvpalluriks, Henri Drell pärjati aga parimaks ründemängijaks.

Veerandfinaalis alistas Pesaro lisaajal 115 : 110 Kaspar Treieri leivaisa Sassari ja poolfinaalis 74 : 69 Brindisi. Eestlase arvele jäi neis kohtumistes vastavalt 23 ja 3 punkti. Uue nädala alguses liitub Drell koondisega, et valmistuda 2022. aasta EM-valiksarja otsustavateks kohtumisteks.