Ott Tänak.Foto: EPA / Scanpix
Auto-Moto uudised
15. veebruar 2021, 16:26

Tänak järgmise etapi eel: Soomes saab olema väga raske

Tunamulluse autoralli maailmameistri Ott Tänaku sõnul oli Otepää talveralli küll heaks ettevalmistuseks järgmiseks võidukihutamiseks, kuid Hyundai piloot usub, et Rovaniemis toimuv Soome MM-etapp on keerulisem väljakutse.

Mäletatavasti võitis Tänak laupäeval koduse talveralli tiimikaaslase Thierry Neuville'i ees. Eestlane oli parim kõikidel kiiruskatsetel ning edestas kokkuvõttes belglast 33,4 sekundiga.

"Seal [Otepääl] olid lumised olud, sarnastes tingimustes olime me varem Lapimaal autot testinud. Teed olid kitsad ja kiired, oli ka käänulisi ja künklikke lõike. Saime kindlast ralli kohta head informatsiooni," vahendas Tänaku sõnu portaal Rallit.fi.

Hooaja avaetapp eestlasel ebaõnnestus. Monte Carlos purunes tal kaks rehvi, kuid tal oli kaasas ainult üks varuratas ning seetõttu pidi ta ralli katkestama ja lahkuma ühegi punktita. Kuigi Tänak läheb Soome eesmärgiga võidelda kõrgete kohtade nimel, arvab ta, et konkurendid Toyotast on Rovaniemis tugevad.

"Meil on järgmiseks ralliks vähem kui kaks nädalat aega valmistuda ning peame olema kindlad, et kõik paika saaksime. Teame, et Toyota on Lapimaal tugev. Saab olema väga raske. Peame enne sinna jõudmist veel tööd tegema," lisas Tänak.

Lapimaa MM-ralli toimub 26. - 28. veebruarini.