Otepää talveralli oleks pealtvaatajate tõttu peaaegu pooleli jäetud. Soomes soovitakse sellist olukorda iga hinna eest vältida.Foto: Aldo Luud
WRC
15. veebruar 2021, 18:37

Politsei võtab Lapimaa MM-rallil pealtvaatajate leidmiseks kasutusele droonid

Kuigi järgmisel nädalal Soomes Rovaniemis toimuvale MM-rallile pealtvaatajaid ei lubata, tuleb politseil siiski kõigeks valmis olla, sest tulihingelisemad poolehoidjad võivad otsustada piiranguid eirata – seda tõestasid näiteks Eesti fännid Otepää rallil. Sestap võtsid põhjanaabrid kasutusele droonid.

Lisaks on politsei varustatud mootorsaanidega, et üritus saaks toimuda koroonapiirangutest kinni pidades. Kohalikel fännidel soovitatakse tungivalt püsida kodus ning jälgida võidukihutamisi telepildi vahendusel.

"Ralli jälgimiseks on mitu virtuaalset võimalust. Seda kajastatakse üle nii televisioonis, raadios kui ka internetiportaalides. Nendest kohtadest ralli jälgimine on justkui fännide panus sellesse, et etapp saaks toimuda turvaliselt ning see annaks kinnitust, et üritus saaks nende metsade vahel uuesti toimuda siis,kui kõik on pisut normaalsem," lausus võistluse peakorraldaja Kai Tarkiainen portaalile DirtFish.

Lapimaa politseijaoksond suurendab ralli toimumise ajaks patrullide hulka, et fänne eemal hoida. 

"Sea end mugavalt sisse ja vaata rallit oma kodus diivanilt televiisori, raadio või interneti vahendusel," lausus politseijaoskonna esindaja Anu Arhippainen.

Lapimaal sõidetav MM-ralli toimub 26. - 28. veebruarini.