Andrea Adamo.Foto: Martin Ahven
WRC
15. veebruar 2021, 19:51

Hyundai lahkubki MM-sarjast? Adamo: hetkel pole kinnitust, et osaleme WRCs 2022. aastal

Hyundai rallimeeskond ootab jätkuvalt autotootja juhatuse kinnitust uue masina arendamise alustamiseks. Samuti pole nad teada andnud, kas nad tulevasel hooajal MM-sarjas üldse kaasa löövad. 

Toyota ja M-Sport asuvad peagi hübriidtehnoloogial põhinevaid Rally1 masinaid testima, Hyundai tiimi pealik Andrea Adamo tõdes aga, et nemad ei ole saanud isegi autot arendama hakata. 

"Meil pole kokkulepet ega kinnitust, et osaleme WRC uues ajastus, mis hakkab 2022. aastast. Selleks, et me seal kaasa lüüa saaks, peab Hyundai juhatus meile rohelise tule andma, kuid praeguseks pole seda antud. Oleme neile kogu vajaliku informatsiooni andnud ja peame nüüd nende vastust ootama. Kuid ma ei tea, millal see saabub. Hetkeseisuga pole me auto arendusega pihta hakanud, saame sellega alustada siis, kui saame Koreas asuvast peakorterist vastuse," vahendas Adamo sõnu portaal Autosport.

M-Spordi pealik Richard Millener tõdes, et ta oleks väga pettunud, kui Hyundai MM-sarjast uute reeglite tõttu lahkuks. Tema arvates on nad WRC ja WRC2 edukusse andnud oma panuse. 

"Hyundai on alates 2014. aastast, kui nad sarjaga liitusid, andnud WRC-le ja Rally2-le palju juurde. Tänapäevast MM-sarja on ilma nendeta väga raske ette kujutada," lausus Millener.