Anti SaarepuuFoto: Aldo Luud
Talisport
15. veebruar 2021, 21:41

Anti Saarepuu dopingusaagast: mult küsitakse kogu aeg, kuidas see sai toimuda minu silme all (2)

Endine Eesti suusakoondise peatreener Anti Saarepuu tõdes saates "Ringvaade," et mõned inimesed panevad siiani imeks, et ta ei taibanud, et tema kunagised hoolealused keelatud aineid tarvitasid.

Tunamullusel Seefeldi MMil jäid dopinguga vahele kaks Eesti murdmaasuusatajat - Andreas Veerpalu ja Karel Tammjärv. Hiljem tegi ülestunnistuse ka Algo Kärp, kes võistlusel ei osalenud.  Aasta alguses mõisteti neljaks aastaks ja kümneks kuuks vangi dopinguarst Mark Schmidt ning selgumas on ka teiste süüdlaste karistused.

Haanja spordi-ja puhkekeskust juhtivalt Saarepuult küsiti muu hulgas, mida ta dopingusaagast kõrvaltvaatajana arvab.

"Eks see on ikka keeruline. Vahel kriibib meelt, aga olen üritanud enda jaoks asjad hästi läbi mõelda ja endas rahu tekitada. Ma ei taha enam kellegi peale viha pidada. Loodan, et lõpuks kõik laheneb hästi. Mina saan siin rahuliku südamega oma tööd teha. Loodan, et Eesti suusatamine tõuseb ja sellised probleemid ja murekohad lahenevad," sõnas Saarepuu.

Teda ennast dopingusaaga otseselt ei mõjuta.

Minu käest kogu aeg küsitakse, et kuidas sa ei teadnud või kuidas see sai toimuda põhimõtteliselt sinu silme all. Ma ei tea, kas olin rumal või liiga heatahtlik, aga seda on näidanud ka uurimine, et tegelikult minu kohta ei ole Saksamaal ega Austrias keegi ühtegi intervjuud küsinud. Ülekuulamisel pole ka käinud, kui välja arvata üks kord Eestis. Ja see oli ka seoses Seefeldi, mitte isiklikult minuga," lausus Saarepuu.