Sisuturundus
16. veebruar 2021, 12:26

Epiim teeb rohepöörde – loe, mida see tähendab tarbija jaoks!

SCE Epiim on alustanud ettevõtte jätkusuutlikkuse ja Euroopa Liidu Roheleppe programmi elluviimisega. Ettevõte on loonud Hooliva Farmi süsteemi loomade heaoluks, alustas süsiniku jalajälje mõõtmist ja vähendamist (näiteks uued piimaautod sõidavad lehmasõnniku gaasiga), keskendub looduse- ja liigirikkusele ning hakkab pakkuma innovaatilisi vegan lahendusi.

Juhatuse esimees Jaanus Murakas selgitab, et ettevõtte tasandil on rohepöörde väljakutsetega tegeletud juba paar aastat. „Võib tõdeda, et rohepööre läheb väga korda nooremale põlvkonnale. Head naabrid Skandinaavia riikides on Rohepöörde esirinnas kogu maailmas ja see on mõjutamas ka Eesti hoiakuid ja suundumusi,“ räägib Murakas.

Lisaks tõdeb Jaanus Murakas, et kliimaneutraalsuse poole liikumine on paratamatus eksportivatele ettevõtetele. „Rohepööret eirates võib kaotada kliendid. Äri ja kaubavahetus muutub väärtuspõhiseks – kui sa rohepööret ei rakenda, jääd lihtsalt rongist maha ning maailm läheb ilma sinuta edasi. Toidutootjana loodame lõpptarbija väärtuspõhise ostueelistuse tõusule. Näeme, et Skandinaavias ja Lääne -Euroopas on selline tarbija tekkimas,“ lisab Epiima juhatuse esimees.

Ettevõtte jätkusuutlikkuse programmiga saab tutvuda Epiim grupi kodulehel. Tarbijad saavad kodulehel näha farmide keskmist CO2 näitajat 1 kg piima kohta ja edaspidiseid plaane loomade heaolu, farmiauditite, kasvuhoonegaaside, taastuvenergia ja loodusrikkuse teemadel. Lisaks, alates veebruarist 2022 on SCE Epiim grupi kodulehel saadaval ettevõtte jätkusuutlikkuse aruanne.

SCE Epiim on piimatootja, väärtustades kohalikku jätkusuutlikku maaelu. Ettevõtte omanikud on Eesti ja Läti farmerid, kogu ärikasum makstakse välja ühistu liikmetele. Ühistu tegeleb igapäevaselt pühendunult piima tootmise ja selle väärindamisega, lõpptarbijale kvaliteetse ja puhta toidu pakkumisega, järgides loomade heaolu, vähendades põllumajanduses tekkivaid heitkoguseid ning saavutades aastaks 2040 SCE Epiim grupi süsinikuneutraalsus.