Scott MillerFoto: Epa/Scanpix
Ujumine
16. veebruar 2021, 20:09

PAHANDUS: Austraalia olümpiamedalisti süüdistatakse narkoäris

Teisipäeval arreteeriti Austraalia endine ujumiskuulsus Scott Miller. Sydney politsei väitel juhtis mees metamfetamiini vahendanud grupeeringut.

Miller võitis 1996. aastal Atlanta olümpial liblikujumises hõbe- ja pronksmedali, kuid sportlaskarjääri järel on mees sattunud korduvalt politsei huviorbiidile. 2008. aastal leiti mehe valdusest narkootikume ja laetud revolver, milles eest määrati talle 100 tundi ühiskondlikku tööd.

2013. aastal vahistati Miller taas, kui taaskord oli tema valduses metamfetamiini. Toona pääses ta üheaastase tingimisi vanglakaristusega. Sellel korral ei näi endisel spordisangaril pääsu olevat, sest süüdistused on märgatavalt krõbedamad.

Lisaks Millerile arreteeriti tema 47aastane kuriteokaaslane, mehi kahtlustatakse narkoräris. Väidetavalt liigutasid nad metamfetamiini 2,2 miljoni Austraalia dollari ehk umbes 1,3 miljoni euro eest. Politsei andmetel peitsid mehed aine küünalde sisse.

"Need nägid välja nagu tavalised küünlad, kuid need polnud täis lõhna, vaid surma ja viletsust," vahendas CNN politseiuurija John Watsoni sõnul. Milleri kodu läbiotsimisel leiti ka kilo heroiini ja rohkelt sularaha. "Miller andis käsklusi. Ta oli grupi juht ja teised allusid talle."