Viimati said fännid MM-etappi kohapeal nautida Rally Estonial.Foto: Mari Luud
WRC
16. veebruar 2021, 21:27

Hea uudis Tänaku fänniarmeele: Horvaatia WRC-etapi korraldajad ootavad rallile publikut

Kui varasematel aastatel on WRC-ülekandeid kaunistanud Eesti fännide trikoloorid, siis viimastele etappidele pole publikut lubatud. See võib muutuda aprillis Horvaatia MM-etapil, sest sealsed korraldajad soovivad rallituristid lasta radade äärde.

Viimati lasti MM-sarjas publik raja äärde möödunud septembris, kui Rally Estoniale müüdi 16 000 piletit. Aga möödunud hooaja lõpus Türgis ja Sardiinias ning tänavu Monte Carlos fänne kaasa elama ei lubatud. Sama kordub Soome talverallil, mille organisaatorid teatasid varakult, et inimesi teede äärde ei soovita. Lapimaa politseijaoskond suurendab ralli toimumise ajaks lausa patrullide hulka, et poolehoidjaid eemal hoida. 

Nii on Ott Tänaku fänniarmee sõite vaadanud teleekraani vahendusel, aga see kõik võib muutuda juba aprillis, sest Horvaatia ralli korraldajad ootavad etapile ka rallituriste. “Valisime marsruudi hoolikalt, et vältida liialt suurt rahvahulka, aga tahame, et publikul oleks võimalus kohal olla ja nautida võidusõitu,” ütles Horvaatia MM-ralli korralduskomitee esimees Daniel Saskin.

“Loodame, et epidemioloogiline olukord seda võimaldab. MM-ralli on suurepärane võimalus näidatamaks kogu maailmale meie riigi kauneimaid kohti,” vahendas portaal DirtFish Saskini sõnu.

Entusiastlik oli ka Horvaatia riikliku spordiameti (ASN) president Davorin Štetner. "Saab vaid ette kujutada majanduslikku mõju, mis kaasneb kümnete tuhandete ööbimistega ja nende inimeste kulutustega," ütles ta. "Me väga loodame, et aprilli lõpus lubatakse publik radade äärde. See tähendaks WRC-fännide saabumist kogu maailmast. See oleks turismihooaja eel parim kutse."

WRC-sari jätkub eeloleval nädalavahetusel Soome talveralliga. Horvaatias sõidetakse 22.-25. aprillini. Kokku läbitakse Zagrebi ümbruses 22 kiiruskatset kogupikkusega 302,5 kilomeetrit.