Kylian Mbappe lõi Barcelona võrku kolm palli.Foto: EPA/Scanpix
Jalgpall
17. veebruar 2021, 00:06

BLOGI | PSG purustas Mbappe kübaratriki abil Barcelona

Meistrite liiga kaheksandikfinaalide avakohtumistes võitis Pariisi Saint-Germain võõrsil Barcelonat 4 : 1 ja Liverpool 2 : 0 RB Leizigit.

Kodustaadionil pallinud Leipzig alustas kohtumist teravalt, kui avaminutitel lõi nende ründaja Dani Olmo palli posti. Esimesel poolajal siiski väravaid ei nähtud, kuid teisel poolajal andsid sakslased mängu käest kahe suure prohmakaga.

53. minutil üritas Leipzigi poolkaitsja Marcel Sabitzer lükata palli oma kaitsjatele, kuid andis selle otse Liverpooli tähe Mo Salahi jalale. Egiptlane jooksis rahulikult väravavahiga üks ühele ja lükkas palli külmavereliselt võrku. Viis minutit hiljem eksis omakorda Leipzigi kaitsja Nordi Mukiele, kes hindas kõrge palli lendu valesti ja kukkus selle klaarimisel, mistõttu pääses kollkipriga silmitsi Senegali täht Sadio Mane. Sarnaselt Salahile suutis temagi palli võrku saata ja rohkem väravaid mängus ei nähtud.

Märgatavalt särtsakam oli Barcelona ja Pariisi Saint-Germaini kohtumine. Matšis oli värav õhus alates avaminutitest, esimesena jõudisid sihile katalaanid. PSG kaitsja Layvin Kurzawa võttis karistusala maha Frenkie de Jongi, kohtunik määras 11 meetri karistuslöögi, mille 27. minutil realiseeris Lionel Messi. Kuid see jäi Barcelona viimaseks helgeks hetkeks.

Vaid viis minutit hiljem tõi Kylian Mbappe tabloole viiginumbrid. Puhkepausi järel PSG Barcelonale enam võimalust ei jätnud. Pidevalt vastaste väravat ohustanud PSG jõudis uuesti sihile 65. minutil, kui taas sahistas võrku Mbappe. 70. minutil sai pea valgeks ka pariislaste ründaja Moise Kean. 

Sellega polnud PSG oma viimast sõna öelnud. 85. minutil lõi Mbappe oma õhtu kolmanda ja pariislaste neljanda kolli, millega meeskond astus ühe jalaga järgmisesse ringi.

Barcelona - PSG 1 : 4 (1 : 1)

27. pen. Lionel Messi - 32., 65., 85. Kylian Mbappe, 70. Moise Kean

RB Leipzig - Liverpool 0 : 2 (0 : 0)

53. Mohamed Salah, 58. Sadio Mane

Nii see juhtus:

21.45 | Mängud pole veel pealgi, aga juba tuli õhtu esimene pettumus – TV6 ekraanil pole kumbagi kohtumist. Mõtlesin telefonitoru haarata ja asja uurida, aga soccerneti portaalis jõudis ette Kristjan Jaak Kangur, kes helistas Kalev Kruusile. "Kuna meie kanalite valikusse on lisandunud veel üks kanal, ongi kogu sport koondunud nüüd TV3 spordikanalitesse, kuigi üksikuid asju võib veel näha ka TV6-st," sõnas Kruus soccernetile. Noojah, väga arusaadav selgitus pole, aga lepime sellega. Krutin teleka ekraanile üheaegselt kaks go3.tv ülekannet ja saan hakkama.

22.00 | Koosseisudes midagi šokeerivat pole, kuid mõlemal tiimil on väga palju mehi laatsaretis. Mänguõhu jätab vahele näiteks Neymar (PSG),  Philippe Coutinho, Ansu Fati (mõlemad Barcelona), Dominik Szoboszlai, Emil Forsberg (mõlemad Leipzid) ja kolm Liverpooli keskkaitsjat Virgil van Dijk, Joe Gomez ja Joel Matip.

Algkoosseisud Foto: Ekraanitõmmis

22.05 | Leipzig oli väravale väga-väga lähedal! Angelino pani palli kasti, Dani Olmo sai peaga suunata, kuid nahkkera lendas posti. Sibinat-säbinat on teiseski mängus, kuid PSG teeb kõrget pressi, Idrissa Gueye pääses kaugelt löögile, kuid see läks kindlalt mööda. 

22.20 | Suurepärased võimalused nii Barcelonal, Liverpoolil kui ka PSG-l. Järjekorras minnes. Kataloonia satsi äär Antoine Griezmann sai paarilt meetrilt väikese nurga alt löögile, aga PSG väravavaht Keylor Navas võttis ära. Liverpoolil pääses läbi Mo Salah, kuid sealgi suutis Leipzigi ungarlasest kollkipper Péter Gulácsi löögi tõrjuda. PSG ridades hiilis omakorda üks-ühele Mauro Icardi, kes suutis palli väravavahist mööda toksata, kuid jaole jõudis Barcelona 18aastane keskpoolik Pedri. 20 minutit mängitud, kõigil neljal mängival tiimil on olnud suurepärased võimalused, aga seni väravaid pole löödud. 

22.26 | 11 MEETRI KARISTUSLÖÖK BARCELONALE! PSG vasakkaitsja Layvin Kurzawa jalg käis risti Frenkie de Jongiga jalaga ja viimane käis pikale. Palli taha astus Lionel Messi, kes vajutas selle 27. minutil kindlalt väravavasse. Barcelona ees 1 : 0! Messi on Meisrtite liigas löönud värava 17-l hooajal järjest (2005-2021), sama on suutnud vaid endine Madridi Reali täht Raul Gonzalez (1995-2011).

22.32 | PSG VIIGISTAS! Kurzawa andis palli kasti Marco Verrattile, kes lükkas selle edasi Kylian Mbappe suunas, kes sai väravast paari meetri kaugusel nahkkera, tegi konksu ja vajutas palli vasakuga võrku. 32 minutit mängitud, seis 1 : 1. 

Aga PSG sai kätte võõrsilvärava, mis võib kahe mängu kokkuvõttes osutuda väga oluliseks. Lisaks on nad nüüd skoorinud järjest 20 võõrsilmängul järjest. Sellest enamat on suutnud vaid Madridi Real, kelle mängijad said aastail 2010-2014 jala valgeks 22s võõrsilmatšis.

22.32 | Liverpooli vasakkaitsja Andrew Robertson oli lähedal aasta väravale. Leipzigi väravavaht Gulacsi tuli väravast õigeaegselt välja, klaaris palli, mille sai keskjoonelt Robertson. Šotlane pikalt mõtlemata vajutas peale, pall läks üle Gulasci, aga kahjuks napilt ka üle lati. Oli kümnekonna sentimeetri küsimus. Kahju, sest see oleks vaieldamatult olnud aasta üks ägedamaid kolle. 

22.43 | Barcelona ja PSG kohtumises käis initsiatiiv ühelt tiimilt teisele ja sisuliselt ei võtnud kumbki meeskond tervel poolajal jalga gaasilt. Ülimalt nauditav mäng! Poolaja viimased minutit läksid pigem PSG kätte, kes teenis nurgalöögi, mille Icardi suunas võrku. Pariislaste kahjuks siiski küljevõrku.

22.46 | Mõlemas kohtumises poolajapaus. Barcelona ja PSG kohtumises jätsid parema mulje pariislased, Leipzigi ja Liverpooli mängus inglased, kuid mõlemad matšid on viigis. PSG ja Barcelona Meistrite liiga madistamised on vaikselt muutumas legendaardseks. 2017. Aastal võitis PSG avamängu 4 : 0, kuid Barcelona võttis korduskohtumises viienda üleminuti väravast 6 : 1 võidu, millega samuti järgmisesse ringi.

23.07 | Pallid pandi mängu mõlemas kohtumises ja PSG jätkas marulise hooga. Esteks oli Mbappe taas väga lähedal, kuid ründaja keerutas palli karistusala joonelt napilt mööda. Vaid paar minutit hiljem oli aktsioonis Itaalia duo. Verratti edevast söödust pööses vajutama Moise Kean, pall sai kaitsjast rikošeti, kuid Barcelona väravavaht Marc-André ter Stegen sirutas palli lati alt ära. Suurepärane tõrje! Kui pahatihti "suured mängud" oma haipi ei vääri, siis Barcelona ja PSG ei vea seni alt...

23.11 | LIVERPOOL LÄKS 1 : 0 JUHTIMA! Uskumatu aps Leipzigi poolkaitsjalt Marcel Sabitzerilt, kes soovis palli lükata kaitsjatele, kuid andis selle otse Mo Salahi jalale. Egiptlane jooksis rahulikult väravavahiga üks ühele ja lükkas palli 53. minutil külmavereliselt võrku. Liverpool küll vääris seda väravat, aga Leipzig ehitas selle ise.

Võit oleks Liverpoolile väike lohutus, sest koduliigas on nad tänavu alles kuuendal kohal. 

23.17 | LIVERPOOLI TEINE! JÄLLE LEIPZIGI PROHMAKAS! Esimesest väravast möödus viis minutit, kui Saksamaa satsi viimane kaitsja Nordi Mukiele hindas kõrget palli täiesti valesti, üritas selleni küündida, aga kukkus. Senegali tähel Sadio Manel polnud teha muud, kui joosta üks-ühele ja asi ära vormistada. Oma olemuselt väga sarnane inglaste avaväravale.

Selle väravaga pääses Mane auväärsesse seltskond, sest eurosarjades on Liverpool ees löönud väheamalt 20 kolli Steven Gerrard. Mo Salah, Michael Owen, Ian Rush ja nüüd ka Sadio Mane.

23.20 | Barcelona ja PSG mängus läks initsiatiiv kataloonlastele, kellel on karistuslöökide ja muude olukordade näol erinevaid poolvõimalusi, kuid liialt ohtlikuks kodumeeskond pole muutunud.

23.22 | PSG EES 2 : 1! Florenzi pääses paremast äärest läbi, andis söödu värava ette, kus Pique ei suutnud palli klaarida. Mänguvahend libises Mbappe jalale, kes virutas õhtu teise kolli! VAR vaatas olukorda ja Florenzi jooksu päris-päris pikalt, aga lõpuks loeti 65. minutil löödud värav ära.  

Meistrite Liiga play-offis lõi viimati Barcelonale kaks võõrsilväravat Madridi Reali ründaja Ferenc Puskas, kes skooris kahel korral 59/60 aasta poolfinaalis. 2020. aasta veebruaris sai sellega hakkama ka Mbappe. Pole paha.

23.26 | PSG KOLMAS! MIS TOIMUB? Barcelona on totaalses kaoses. Mbappe sai proovida väikese nurga alt, kuid der Stegen tassis. 70. minutil teenis PSG karistuslöögi, mida läks tsenderdama Leandro Paredes. Mehe kõrge pallini jõudis esimesena Moise Kean, kelle pealöögi vastu on ka der Stegen võimetu. Barcelona õhtu läks päris hapuks.

22.31 | Samal ajal pole Leipzigi ja Liverpooli matšist suurt midagi rääkida. Ehkki sakslased tegid ära kõik kolm vahetust, siis 2 : 0 värav tappis mängu ära. Võib vabalt kasutada klassikalist väljendit, et üks meeskond enam ei taha ja teine ei suuda.

22.38 | Barcelona pole kümne minutiga midagi ohtlikku tekitanud, jättes kõrvale ühe Navase kala, kui ta lõi palli vastu Griezmanni, kuid väravavahi õnneks kukkus pall napilt mööda. Mõned minutit varem tegi Barcelona loots Ronald Koeman lausa kolmikvahetuse, mis näitas väga hästi, et katalaanide au ja uhkuse seis on päris paha.

22.42 | MBAPPE LÖÖB ENDA KOLMANDA JA PSG NELJANDA! PSG pääses kolm kolme vastu rünnakule, kus vahetusest sekkunud Julian Draxler lükkas palli Mbappele, kes keerutas selle der Stegenile püüdmatult ristnurka. Barcelona on kodus taga 1 : 4! Kuna Barcelona möödunud hooajal kaotas veerandfinaalkohtumises Müncheni Bayernile 2 : 8, siis on katalaanidele viimases kahes play-offi matšis löödud tosin väravat! Müstika!

22.48 | LÄBI! Kummaski kohtumises enam suurepäraseid võimalusi ei tekkinudki. PSG võttis 4 : 1 ja Liverpool 2 : 0 võidu. Aga oli väga särtsakas algus Meistrite liiga play-offile.