Kelly Sildaru ja Tõnis SildaruFoto: Martin Ahven
Talisport
17. veebruar 2021, 12:36

ERRi nõukogu liige Sildarude juhtumist: avalik-õiguslik meedia ei peaks sekkuma peretülidesse (10)

"Mina ütlen otse, avalikult ja kindlalt, et avalik-õiguslik meedia ei peaks sekkuma peretülidesse, teiste eraeludesse, pere ja isikliku elu konfliktidesse," kirjutas sotsiaalmeedias Eesti rahvusringhäälingu nõukogu liige Peeter Espak.

Tänases ETV saates "Pealtnägija" räägivad Kelly Sildaru ja tema ema Lilian peres aset leidnud vägivallast. Tänahommikuses "Terevisioonis" avalikustati sellest ka väike promoklipp. ERRi nõukogu liige Peeter Espak avaldas sotsiaalmeedias arvamust, et avalik-õiguslik meedia ei peaks sekkuma peretülidesse ja teiste eraellu. 

"Kes iganes poleks "süüdi" - olgu pooleliolevate isiklike draamade või ka ametlike vaidluste ja võimalike süütegude kontekstis - kollasus, konflikti võimendamine, eraelude traagika pealt vaatajanumbrite suurendamine - seda tehku "kollane" meedia, mis kuulub erakapitalile ja mille omanikuks ei ole rahvas," kirjutas Espak.

"Avalik-õigusliku meedia ülesanne on rahvuskultuuri (sh spordi) edendamine ning dokumenteerimine, inimeste infovälja "puhtana" ja ka "informeerituna" hoidmine, muidugi ka intelligentne kultuur-meelelahutus muusikast jutusaadeteni ja eri arvamuste kajastamiseni."

Espaki sõnul ei tohi kellegi eraelu tragöödiad ei tohi aga olla asjaks, mida võimendada või ka mille pealt kõmu tekitada."Võtmata seisukohta ükskõik millises käsitletud küsimuses - aga avalik-õigusliku meedia seaduses sätestatud funktsiooniks on küll "väärtustada perekonnal põhinevat ühiskonnamudelit" - mitte aga võimendada ükskõik millist seonduvat konflikti. Kohut mõistab Eestis kohus, nagu on ka kõikide muude asjade lahendamiseks olemas eri ametiorganid. Inimeste tragöödiate pealt aga profiteerigu ebaeetiline ja kollane meedia, mis tegelegu peretülide "lahendamisega" avalikkuses," ütles ta lõpetuseks.