Karl-Patrick Lauk.Foto: Nicolas Mabyle / DirectVelo
Jalgrattasport
17. veebruar 2021, 18:07

Eesti rattur saavutas Prantsusmaal esikoha: meeskond usaldas mind ja tundsin kohustust seda õigustada

Jalgrattur Karl Patrick Lauk (Team Pro Immo Nicolas ROUX) võitis Prantsusmaal toimunud 128 km pikkuse ühepäevasõidu Moissac-Bellevue – Montmeyan.

See oli 24aastasele ratturile hooaja teine võit. "Võtsin täna riski ja otsustasin rünnata," sõnas Lauk pressiteate vahendusel. "Võitsin tehnilistel lõikudel ja laskumistel umbes kümme sekundit, mida teised õnneks tagasi ei sõitnud. 700 meetrit enne finišit sain infot, et olen 23 sekundit teistest ees, kuid taha vaadates nägin veel gruppi ja vajutasin juurde. Kuna täna oli juba sõidu neljas päev, siis on peaaegu kõik ratturid jooksikute hulgas läbi käinud ja sõidavad võidu nimel.

Täna oli meie päev, meeskond usaldas mind ja tundsin kohustust seda õigustada, see oli eelkõige meeskondlik võit. Kuigi võidud on minu meeskonnale väga olulised, siis peab tõdema, et tihti on õpetlikud just kaotused ja areng toimub läbi nende ning lõputu analüüsi."

Teine eestlasest rattur Siim Kiskonen (Team ECSEL Saint-Etienne Loire) saavutas samal võistlusel 10. koha.

Tehniliselt oli tegemist Haut-Var Loopsi velotuuri neljanda etapiga, kuid kuna tuuril puudub üldarvestus ja iga päev algab nullist, siis nimetatakse neid ikkagi ühepäevasõitudeks. Homme on kavas viimane, 119 km pikk võidusõit.