Kultuuriminister Anneli Ott.Foto: Martin Ahven
Doping
17. veebruar 2021, 22:20

Kultuuriminister Anneli Ott: dopingutarvitamise osas valitseb nulltolerants (16)

Kultuuriminister Anneli Ott teatas maadleja Heiki Nabi positiivse dopinguproovi avalikuks saamise järel, et igasuguse dopingutarvitamise suhtes kehtib nulltolerants. 

"Uudis on väga ootamatu," sõnas minister Ott pressiteate vahendusel. "Dopingutarvitamise osas valitseb nulltolerants. Keelatud ainete tarvitajatel või sellele kaasaaitajatel spordis kohta ei leidu. Iga dopingukahtlus murendab usku ausasse sporti ning paneb pinge alla sportlased, kes teevad oma tööd ausalt.

Eriti keeruliseks muudab praeguse kahtlustuse asjaolu, et Seefeldi skandaal on veel väga värske ning Heiki Nabi on üks meie medalilootus eelseisvatel Tokyo olümpiamängudel. Me ootame ära sportlase selgitused, B-proovi tulemuse ja järgmised sammud."

Eesti riik on võtnud nii UNESCO kui ka Euroopa Nõukogu dopinguvastase konventsiooniga liitudes endale mitmeid kohustusi. Riiklik tegevus on seotud peamiselt dopinguvastase võitluse rahastamisega ning dopingutarvitamise takistamiseks seaduste vastuvõtmisega.

Kultuuriministeeriumi ja Eesti Olümpiakomitee toel on Eesti Antidopingu ja Spordieetika SA järjekindlalt viinud läbi dopinguvastast võitlust nii efektiivse testimisplaani kui ka haridustegevuse kaudu. 1. märtsil 2020 jõustus ka karistusseadustiku muudatus, mille alusel saab edaspidi tõhusamalt karistada dopingu tarvitamisele kaasaaitajaid.