Tallinna FCI Levadia fännid. Pildil olevad kodanikud pole uudisega seotud.Foto: Stanislav Moshkov
Jalgpall
18. veebruar 2021, 13:42

Koroonaviirus imbus Levadia ja Tuleviku jalgpallimeeskonda (1)

Tallinna FCI Levadia jalgpalliklubi teatas, et esindusmeeskond katkestas hooajaeelse linnalaagri kahe positiivse Covid-19 testi tõttu. Sama saatus on tabanud ka Viljandi Tuleviku esindusmeeskonda.

Levadia pressiesindaja Indrek Petersoo märkis Õhtulehele, et üks on mängija, teine abipersonali liige. "Midagi hirmsat nendega lahti ei ole, tavalised külmetuse sümptomid," sõnas ta.

Nakatunutel avaldusid sümptomid, mistõttu läksid nad testima ja said täna positiivse vastuse. Seepeale pidi Levadia Tallinnas toimunud treeningulaagri katkestama ning kõik laagris viibijad läksid Meritoni hotellist isolatsiooni. Ülejäänud meeskonnaliikmed annavad koroonaproovi hiljemalt homme hommikul. Laager pidanuks kestma 27. veebruarini.

"Aeg näitab, kui ulatuslikuks see kujuneb. Loodame, et midagi väga hirmsat pole ja vähemalt enamik mängijaid saavad märtsist alates taas treenida," sõnas Petersoo.

Ta lisas, et neil on aimdus, kuidas viirus võis meeskonda pääseda, kuid klubi ei pea vajalikuks seda avalikult kommenteerida.

Täna pärastlõunal teatas sarnase uudise Viljandi Tulevik. "Seoses ühe meie esindusmeeskonna mängija antud positiivse koroonaviiruse prooviga on kogu meeskond suunatud 25. veebruarini kohustuslikku eneseisolatsiooni," kirjutas Tulevik oma Facebooki lehel.

"Selle ajani ei toimu esindusvõistkonna treeninguid ning mõistagi jääb ära laupäeval 20. veebruaril aset leidma pidanud treeningmatš Tartu jalgpalliklubiga Welco. 25. veebruaril annab kogu võistkond uued proovid ning seejärel selgub treeningute edasine korraldus. Ohtu Tuleviku jalgpallikooli õpilaste ega kõrvaliste inimestele tervisele antud positiivne proov kaasa toonud ei ole, samuti ei puuduta see eilses treeningmängus vastaseks olnud Narva Transi võistkonda."

Premium liiga algab plaani järgi 5. märtsil, Levadia ja Tulevik peaksid avavooru matši pidama päev hiljem vastavalt koduplatsil FC Kuressaare ja võõrsil Nõmme Kalju vastu.