Johanna Talihärm Pokljuka MMil.Foto: Reuters/Scanpix
Talisport
18. veebruar 2021, 16:54

BLOGI | Zahkna ja Talihärm tõusid MMil esikümnesse! Tobreluts: „Täna pakuti rohkemat, aga tuleb rõõmu tunda selle üle.“ (5)

Pokljukas jätkuval laskesuusatamise MMil saavutasid Rene Zahkna ja Johanna Talihärm paarissegateatesõidus kümnenda koha. Võidu noppis Prantsusmaa, järgnesid Norra (+2,8) ja Rootsi (+22,6).

Eesti alustas hästi ja kuigi Zahkna kasutas lamadestiirus kaht varupadrunit, andis ta vahetuse Talihärmale üle üheksandana. Kuid Talihärma esimene lasketiir läks aia taha ning pärast trahviringi langes ta 22. kohale. Seejärel lasid nii tema kui ka Zahkna väga kindlalt ning lõpuks kergitati Eesti lipp MMil kümnendaks. Veel lõpu eel möödus Talihärm viimases vahetuses suusarajal Venemaast.

"Johanna esimeses tiirus läksid kõik lasud kella kolme peale. Need, mis tabasid, oldi napilt sees. Neli lasku läksid ringist välja," selgitas peatreener Indrek Tobreluts ETV eetris saatuslikku hetke, mis röövis Eestilt võimaluse lüüa kaasa väga kõrges mängus.

"Ta tegi teiseks tiiruks kaks parandust vasakule. Järgmised kolm tiiru olid tal väga ilusad. Ta päästis lõpuks meile väga hea koha. Stardinumber 17 (Eesti stardinumber - toim) näitab võistkonna keskmist taset. Aga selle ala spetsiifika on selline, et võib kõike juhtuda. Täna pakuti rohkemat, aga tuleb rõõmu tunda selle üle."

Talihärm lisas teleülekandes: "Loomulikult olen õnnelik. Ma ei osanud midagi oodata, sest polnud seda distantsi kunagi sõitnud. Loomulikult on esimesest lamadestiirust kahju, aga tegin vigade paranduse."

Zahkna sõnul peab samuti rahul olema sellega, kuidas raskest olukorrast välja tuldi. "Kümnes on igal juhul hea koht. Johanna käis trahviringil, ise võtsin esimeses tiirus kohe kaks varupadrunit... Lõppkokkuvõttes on tulemus ise väga kõva," ütles ta.

Maailmameistriks krooniti prantslased Antonin Guigonnat ja Julia Simon. Hõbemedalid said kaela norralased Johannes Thingnes Bö ja Tiril Eckhoff, kolmandaks kerkis Rootsi duo Sebastian Samuelsson ja Hanna Öberg.

17:04

Talihärm ETV-le:

"Loomulikult olen õnnelik. Ma ei osanud midagi oodata, sest polnud seda distantsi kunagi sõitnud. Loomulikult on esimesest lamadestiirust kahju, aga tegin vigade paranduse."

17:01

Zahkna ETV-le:

"Kümnes on igal juhul hea koht. Johanna käis trahviringil, ise võtsin esimeses tiirus kohe kaks varupadrunit... Lõppkokkuvõttes on tulemus ise väga kõva."

17:00

Peatreener Tobreluts ETV-le:

"Johanna esimeses tiirus läksid kõik lasud kella kolme peale. Need, mis tabasid, oldi napilt sees. Neli lasku läksid ringist väljas. Ta tegi teiseks tiiruks kaks parandust vasakule. Järgmised kolm tiiru olid tal väga ilusad. Ta päästis lõpuks meile väga hea koha. Stardinumber 17 näitab võistkonna keskmist taset. Aga selle ala spetsiifika on selline, et võib kõike juhtuda. Täna pakuti rohkemat, aga tuleb rõõmu tunda selle üle."

16:54

Talihärm saab Pavlovast mööda ja toob Eesti kümendanda finišisse! Mitte kunagi varem pole Eesti sel distiantsil MMil nii kõrget kohta saavutanud. Kaotust Prantsusmaale kogunes 1.56,4.

16:52

Prantsumaa võidab! Simon teeb lõpuspurdiga Eckhoffile ja Norrale tuule alla! Rootsi on kolmas.

16:50

Talihärm laseb ka nüüd puhtalt ja tõstab Eesti 11. kohale! Venemaa jääb vaid mõne sekundi kaugusele. Võitlus käib esikümne koha nimel!

16:49

Väga kõva! Eckhoff (Norra) ja Simon (Prantsusmaa) lähevad viimasest tiirust koos minema. Wierer (Itaalia) põrub. Kolmandat kohta hakkavad jagama Rootsi (Hanna Öberg) ja Ukraina (Blaško).

16:46

Talihärm laseb samuti puhtalt ja Eesti on 14. kohal, kaotust Itaaliale 1.49,5. Konkurendid pole kaugel!

16:45

Prantsusmaa ja Simon eksivad lamades ühel märgil, liidriks kerkivad Itaalia ja Wierer. Itaalia edu Prantsusmaa ees on 2,4 sekundit. Norra on kolmas, Eckhoff jääb liidrist maha vaid 9,3 sekundit.

16:41

Meeste teise püstitiiru järel on liider Prantsusmaa, edu Itaalia ees on 4,9 sekundit. Kolmas on Rootsi, kaotust 10,7 seundit. Kõik on lahtine. Esikohta ajavad taga veel Ukraina (+16,3) ja Norra (+16,3).

Zahkna laseb puhtalt ja Eesti hoiab 15. kohta (+1.39,0). Viimast vahetust sõidab Talihärm!

16:38

Zahkna kasutab teises lamadestiirus üht varupadrunit ja tõstab Eesti 16. kohale, kaotust liidrile 1.24,9. Esikohal on Itaalia, järgnevad Prantsusmaa (+0,8), Rootsi (+5,7), Austria (+6,3), Ukraina (+10,4) ja Norra (20,6). Norral on kasutusse läinud kaheksa varupadrunit, aga Bö võtab rajal ilmselt aega korralikult tagasi.

16:36

Talihärm laseb püstitiirus paremini. Kasutusse läheb üks varupadrun ja märgid tulevad maha. Ta hoiab 19. kohta , kaotust liidrile on 1.22,0. Juhib Itaalia, järgnevad Austria (+6,7), Prantsusmaa (+7,0) ja Norra (+7,2).

16:29

Talihärma esimene lamadestiir läks aia taha ning ta käib ka ühel trahviringil. Eesti langeb 22. kohale ja kaotust liidrile on minut ning viis sekundit. Liider on Itaalia (Wierer), Norra (Eckhoff) kaotab 5,9 sekundiga ja Rootsi (Hanna Öberg) 8,7 sekundit.

16:24

Austria ja Eder tõusevad püstitiiru järel liidriks. Tal pole seni tehtud ühtegi eksimust. Itaalia kaotab 0,5 sekundiga, Norra 4,5 sekundit. Zahkna laseb puhtalt ja tõstab Eesti üheksandaks, kaotust Austriale 16,1 sekundit.

16:21

Zahkna peab esimeses tiirus kasutama kaht varupadrunit ja hoiab 14. kohta, liidrile kaotab ta 20 sekundiga. Esikohal on Itaalia ja Hofer. Bö pidi kasutama varupadrunit ja kaotab Hoferile paari sekundiga.

16:18

Algus on tuline: Bö vajutas gaasi põhja, läks ise eest ära ja venitas grupi pikaks

16:16
START!

Võistkonnad on rajal! Alustavad mehed, meie poolelt Zahkna.