NFLi super bowlFoto: USA Today/Scanpix
NFL ameerika jalgpalli liiga
19. veebruar 2021, 11:18

NFLi staar tuli kapist välja: see andis mulle tiivad!

2019.aasta augustis oma biseksuaalsust tunnistanud NFLi staar Ryan Russel rääkis BBCle enda kogemusest ning ärgitas ka teisi nö. kapist välja tulema.

Russelil oli küll olnud erinevaid tüdruksõpru, ent ta tundis, et midagi on elust puudu. Lõpuks tunnistas ta endale, et talle meeldivad ka mehed.

„Hakaksin tundma, et kas ma nüüd muutun geiks?“ naeris Russell tagantjärgi. „Nüüd saan muidugi aru, et keegi ei muutu geiks. Seda ei juhtu. Sa sünnid geiks.“

Russel mõtles pikalt, kas soovib avalikkusele seda tunnistada, sest milleks panna oma karjäär ekstratähelepanu alla. Ent lõpuks tundis ta, et see on ainuõige otsus.

„Ma tundsin, et pean leidma oma õnne. Jalgpall pole maailmas ainuke asi, ma pean õnnelik olema ka eraelus ja seda mitte varjama. Kui ma lõpuks maailmale enda olemust tunnistasin, siis see andis mulle tiivad! Ma tundsin end võitmatuna. Sain aru, et minu eelnev viha ja ärevus tulenesid ka minu suurest saladusest,“ kinnitas Russell ja lisas lootusrikkalt. „Ma olin küll esimene homoseksuaalsust tunnistanud NFLi gei, aga ma kindlasti pole viimane.“