Ott Tänak otepää rallilFoto: Aldo Luud
WRC
19. veebruar 2021, 11:54

Ott Tänak ees ootavast MM-rallist: tahame pettumused seljataha jätta

Autoralli MMi avaetapil Monte Carlos katkestanud Hyundai piloot Ott Tänak on kindel, et peab järgmisel nädalal Põhja-Soomes esinema oluliselt paremini.

„Artkika rali saab olema põnev. Rovaniemi (ralili keskus — toim.) on kaugel põhjas ja seega on kindel, et meid ootavad külmad lumised olud. Mõne kiiruskatsega on mul kogemusi, kuna võistlesin seal kümmekond aastat tagasi,“ sõnas Tänak Hyundai pressiteate vahendusel.

„See on sajaprotsendiliselt lumeralli ja see kuulub õigustatult MM-sarja. Loodame Monte Carlo pettumused seljataha jätta, hooaja käima tõmmata ning endale ja meeskonnale väärilise tulemuse teha,“ lisas Tänak.

Hyundai pealik Andrea Adamo teab, et kuigi Toyota on favoriit, siis on ka tema enda piloodid võimelised lumel kiiresti sõitma.

„Ei saa eitada, et meie hooaeg Monte Carlos ei alanud nii, nagu pidanuks. Arktika ralli annab võimaluse teha vigade parandus. Kõik meie kolm pilooti on lumerallidel lõpetanud esikolmikus, mistõttu teame, et nad on võimelised keerulistes oludes sõitma,“ kinnitas Adamo

Hyundaid esindavad Soomes lisaks Tänakule belglane Thierry Neuville ja hooaja esimese stardi tegev iirlane Craig Breen. Arktika ralli sõidetakse 26.-28. veebruaril.