Võit Itaalia üle oli vägev, aga kas see oli ka kõigi aegade vägevaim?Foto: FIBA
Korvpall
21. veebruar 2021, 08:47

VIDEO | FIBA kommentaatori julge avaldus ajas Eesti kossusõpradel harja punaseks

Eesti korvpallikoondis alistas reedel EM-valikmängus lisaajale läinud mängus Itaalia 105 : 101 ning jõudis ühe jalaga finaalturniirile. FIBA Youtube'i kanali mängu kokkuvõtva video lõpus on aga koht, mis Eesti kossusõpradel meele kergelt mõruks teeb.

Nimelt teatab mängu kommenteeriv kodanik pärast Henri Drelli tabavat kolmepunktiviset lisaaja viimastel sekunditel järgmist: "Ja see on kolmene! Ja ma julgen öelda, et see kindlustab Eestile suurima võidu oma [korvpalli] ajaloos!"

Eestlased muidugi teavad, et meie korvpallil on ka varasematest aegadest toredaid võite ning kuigi Itaalia alistamine oli magus, ei ole see siiski ilmselt meie kossuajaloo suurim võit.

"Suurim võit Eesti korvpalli jaoks?!" küsib keegi video kommentaarides retooriliselt. "Kes see kutt on? EI tohiks ju olla raske teha enne mängu või tipphetkede kommenteerimist pisut eeltööd. Piinlik."

Teine lisab: "See polnud kindlasti Eesti kõigi aegade suurim võit, lõpuks saime ju 1993. aastal EMil 6. koha. Oleks tore, kui nende videote kommentaatoritel oleks korvpallist siiski ka mingeid teadmisi."