Novak Djokovic, Australian Openi üheksakordne võitja.Foto: KELLY DEFINA
Tennis
21. veebruar 2021, 13:14

Austraalia lahtistel triumfeeris taaskord Djokovic, kes muu

Austraalia lahtiste tennisemeistrivõistluste meesüksikmängu finaalis näitas maailma esireket serblane Novak Djokovic kindlalt 7 : 5, 6 : 2, 6 : 2 koha kätte venelasele Daniil Medvedevile (ATP 4.).

Võiduga jätkas Djokovic oma fenomenaalset seeriat Australian Openil: ta on seal finaalis mänginud üheksal korral ja kõigil neil kordadel väljunud esikohamängust ka võitjana. Serblane on oma auhinnakappi pistnud 2008., 2011., 2012., 2013., 2015., 2016., 2019., 2020. ja nüüd siis ka 2021. aasta võidukarika.

Kokku on Djokovicil suure slämmi turniiridelt 18. esikohta, millega jääb alla vaid Roger Federerile ja Rafael Nadalile, kes mõlemad võitnud 20 suure slämmi turniiri.

"Õnnitlused Novakile!" ütles mängu järel esimesena sõna saanud Medvedev. "Üheksa slämmi Austraalias on hämmastav saavutus, kuid see ei jää talle kindlasti viimaseks.

Räägin teile ka ühe väikse loo: kohtusin Novakiga esimest korda siis, kui olin maailma edetabelis 500. või 600. Mõtlesin siis, et okei, ega ta minuga ei räägi, sest ta on esinumber. Ma olin väga häbelik, kuid ta rääkis minuga nagu vana sõbraga. Ta pole kunagi muutunud: ta on alati olnud suurepärane sportlane ja suurepärane sõber."

Seejärel anti mikrofon pihku Djokovicile, kes vastas Medvedevile omapoolsete komplimentidega.

"Sa oled suurepärane inimene! Oleme koos palju aega veetnud ja palju koos treeninud. Tõsi küll, viimase kahe aasta jooksul pole sa mulle väga sageli helistanud, kuid on tore teada, et sa mõtled minust jätkuvalt hästi.

Väljaspool platsi meeldib Danill mulle inimesena tõepoolest väga. Väljakul on ta muidugi üks kõige raskematest vastasest, kellega kunagi olen mänginud. On vaid aja küsimus, kui ta saab suure slämmi võidukarikat hoida."