Sturla Holm Lgreiäd.Foto: Reuters/Scanpix
Talisport
21. veebruar 2021, 16:56

MMi valitseja Norra võitis juba seitsmenda kulla (2)

Sloveenias Pokljukas lõppes laskesuusatamise MM: naiste 12,5 km ühisstardist sõidus võidutses austerlanna Lisa Theresa Hauser, meeste 15 km distantsi parim oli norralane Sturla Holm Lägreid.

27aastane Hauser, kes oli MMilt võitnud hõbeda segateatesõidus ja jälitussõidus, oli ainus naine, kes läbis tiirud puhaste paberitega. Seejuures saabus Hauser vimasesse lasketiiru koos lätlanna Baiba Bendikaga, kuid paraku jäid seni kindlat kätt näidanud Bendikal kaks märki üles ning nii pidi ta lõpuks leppima üheksanda kohaga, kaotades Hauserile 1.14,3.

Hauseri järel võitsid hõbeda ja pronksi norralannad Ingrid Landmark Tandrevold (1 trahviring; +21,7) ja Tiril Eckhoff (3; +23,0).

24aastane Lägreid võitis Pokljuka MMil juba neljanda kulla. Parimaks krooniti ta ka 20 km tavadistantsil, meeste teatesõidus ja segateatesõidus.

Lägreid eksis pühapäeval ühel lasul ning edestas lähimat konkurenti ehk kaasmaalast Johannes Dalet 10,2 sekundiga. Dale eksis kahel lasul. Kolmandana kerkis poodiumile kahel trahviringil käinud Quentin Fillon Maillet.

Kokku jagati MMil välja 12 komplekti medaleid ning seitsmel korral krooniti parimaks norralased. Lisaks seitsmele kullale võitis Norra ka kolm hõbedat ja neli pronksi. Medalitabeli teine oli Prantsusmaa: kaks kulda, kaks hõbedat ja kolm pronksi.