Dener Jaanimaa.Foto: Martin Ahven
Käsipall
22. veebruar 2021, 11:08

Dener Jaanimaa võimas nädal Venemaal: kolm võitu ja 20 väravat

Euroopa karikasarjades võib eelmise nädala julgelt ristida eestlaste nädalaks. Lisaks Põlva Serviti ajaloolisele veerandfinaalipääsule kirjutasid kaks võitu tabelisse astme võrra kõrgemas sarjas mängivad Dener Jaanimaa ja Mait Patrail. Nende koduklubid Moskva CSKA ja Rhein-Neckar Löwen kindlustasid sellega pääsu EHF Euroopa liiga 16 parema hulka.

Jaanimaa ja CSKA kohtusid Rootsi klubi Alingsås HK-ga kahel päeval Moskvas ning avapäeval pühiti vastane teelt juba avapoolajal, mis võideti 16 : 5. Eesti koondise paremsisemine viskas 31 : 23 võidumängus viis väravat. Päev hiljem oli Jaanimaa platsi parim mees seitsme tabamusega, aga CSKA pidi kõvasti töötama, et 29 : 28 (14 : 14) võit saada, kirjutab portaal handball.ee.

Kaks võitu tõstsid CSKA C-alagrupis teisele kohale ning samas kindlustati koht nelja kaheksandikfinaali pääseja sekka. Laupäeval oli Jaanimaa veelgi võimsamas hoos, visates Venemaa kõrgliigas kaheksa väravat HC Permskije medvedi võrku. CSKA alistas "Permi karud" võõrsil tulemusega 34 : 29 (18 : 16) ning jätkab liigatabelis teisel kohal.

"Oli tõesti edukas nädal ja saime võidud väga tähtsates mängudes, sest praegu võitleme nii Venemaa liigas kui ka eurosarjas võimalikult hea lähtepositsiooni nimel play-offideks. Endalgi tuli hästi välja ning heameelt teeb, et mitte ainult resultatiivselt, vaid ka hea protsendiga sai visatud," kommenteeris Jaanimaa, kel kulus 20 värava viskamiseks 29 viset.

"Venemaa koondise peatreeneri Velimir Petkovici tulek meie juhendajaks on meid kaitses oluliselt paremini mängima pannud. Tean teda juba ThSV Eisenachi aegadest – ta on väga range treener ning sunnib meid võitlema iga palli ja iga meetri pärast. Isegi minust on saamas päris hea kaitsemängija," muigas neljakordne Eesti parim käsipallur.

Täispikka uudist loe siit.