Foto: TAIRO LUTTER
Esport
22. veebruar 2021, 12:11

VIDEOD | Hirm autoriõiguste rikkumise ees muutis Metallica rokkiva esituse muinasjutuliseks kellukeste sümfooniaks (2)

Twitch.tv on üldjuhul suurepärane platvorm, mille abil meelt lahutada. Eelkõige videomängude mängimise voogedastamiseks kasutatavale veebilehele jõuab aeg-ajalt ka midagi muud, näiteks muusikalised esitused. Kahjuks on see Amazonile kuuluva lehe nõrgim külg.

Seda iseloomustab ilmekalt hiljuti toimunud Blizzcon, mille raames astus ülekandes üles ka paljude eestlaste lemmik rokibänd Metallica. Kui aga Blizzardi enda kodulehele (ja ka YouTube'i) jõudis nende esitus täies mahus, siis Twitch.tv vahendusel striimi jälginud inimesed said hoopiski teistsuguse kontserdi osaliseks.

Nimelt hakkas Metallica esitama lugu „For Whom the Bell Tolls“. Peale sissejuhatust asendati see Twitchi ülekandes aga üldkasutatava instrumentaalmuusikaga, mis muutis karmid rokkpala muinasjutuliseks kellukeste sümfooniaks.

Twitch on juba pikalt kimpus olnud autoriõiguste seadustega. Kartes neid rikkuda, on platvormil kasutusel mitmed meetmed, mille abil riski vähendada. Sellest tulenevalt on ka paljude videomängude arendajad enda teosesse lisanud võimaluse litsentseeritud muusikapalade vaigistamise.