Oberstdorfis on ilm kogu aeg soojemaks muutunud.Foto: Reuters/Scanpix
Talisport
22. veebruar 2021, 12:52

ILMATAAT TEMBUTAB: kas kevadiselt soe ilm muudab suusa-MMi loteriiks?

Käimasoleval nädalal Saksamaal algavad Põhja suusaalade maailmameistrivõistlused toimuvad ilmselt tavatult sooja ilmaga, mis võib nii mõnegi jõuproovi muuta loteriiks.

Näiteks täna keskpäeval oli elavhõbedasammas Oberstdorfis tõusnud üheksa soojakraadini. Erinevate ilmateenistuste prognooside kohaselt on MMi ajal seal kandis 10–18 kraadi sooja ja päikeseline ilm. Võistlus algab neljapäeval sprintidega. Temperatuur ei lange ilmselt ka öösel pakase poolele.

"Oja vuliseb ja linnud siristavad. Päike paistab. Päris kevadilm," vahendab Iltalehti Soome naiste murdmaakoondise treeneri Ville Oksaneni reedel lausutud sõnu.

Ei kõla ideaalselt suusatamise maailmameistrivõistlusteks. Soome võistkond saabus võistluspaika neljapäeval. Sel ajal näitas termomeeter umbes kümmet plusskraadi. Katri Lylynperäle oli selline kuumus šokk, sest tema kodus Kajaanis on endiselt 27 külmakraadi. Temperatuuride vahe oli seega ligi 40 kraadi.

Üllatunud oli ka Rovaniemist pärit Johanna Matintalo. "Rajal oli päris kuum," rääkis ta. "Kui need on endiselt jahedad päevad, võib sellest saada eriti kuum võistlus. Ilm on teistsugune, kui oleme tänavu talvel harjunud. Rovaniemis pidin külma tõttu treenimiseks sobivat aega valima. Kontrast on üsna tugev."