Kristian KullamäeFoto: Martin Ahven
Korvpall
22. veebruar 2021, 18:32

Kristian Kullamäe: olen kindel, et teeme EMil ilusaid asju

Eesti korvpallikoondis kaotas EM-valiksarja viimases kohtumises Põhja-Makedooniale 84 : 86, kuid kindlustas koha 2022. aasta finaalturniiril. Tiimi peatreener Jukka Toijala ja tagamängija Kristian Kullamäe tõdesid, et nii kaugele jõuti meeskonnana ja tänase mängu lõpp oli hullumeelne.

"Ütlen alustuseks, et Põhja-Makedoonia on suurepärane tiim. Nad ei andnud kunagi alla. Nad olid Itaalia vastu taga 16 punktiga ja tulid mängu tagasi. Ka täna võitlesid nad viimase sekundini, müts maha nende ees," lausus koondise peatreener Jukka Toijala.

Soomlane toonitas, et Eesti meeskond on alles väga noor ja nad said mängust väga olulise kogemuse. "Olen mängijate üle väga-väga-väga õnnelik. Olen üle aasta selle grupiga töötanud –  suurepärane sats, kes töötavad koos ja saavad hästi läbi," jätkas ta. "Ma tõsiselt usun, et me lähiaastatel läheme veel paremaks ja siis me ei räägi ainult kvalifitseerumisest. Aga see oli vägev saavutus. Tänud mängijatele ja taustajõududele."

Toijalalt uuriti, kas kohtumise ajal tekkis ka mõte, et Eesti võib mängu kaotada.  "Peatreenerid on alati mures, et midagi võib juhtuda. Aga kui peale poolajapausi elasime üle vastaste spurdi, siis olin kindel, et võidame matši," ütles ta.

"Tahaksin tänada noorteklubide treenereid, kes on teinud põhitöö. Täna on nende päev," ütles Eesti koondise peatreener Jukka Toijala. Foto: Teet Malsroos

Mängu viimastel sekunditel viskas Eesti tagamängija Märt Rosenthal meelega mööda vabavisked, sest Eesti soovis välitada lisaajale jõudmist, kus vastased võinuks võtta üheksapunktise võidu.

"Kohtumise viimastel hetkedel saime aru, et me ei soovi lisaaega ja parem on kaotada. See oli päris hullumeelne. Aga olin kindel, et võidame," lisas ta.  "Mängijad tahtsid matši võita, aga nad adusid seisu. Meil olid platsil kogenud mängija nagu Sten Sokk, kes sai olukorrast hästi aru ja tema andis sõna teistele edasi."

"Tahaksin tänada noorteklubide treenereid, kes on teinud põhitöö. Täna on nende päev," ütles peatreener eesti keeles lõpetuseks.

Põhja-Makedoonia vastu 14 punkti visanud ja 4 tulemuslikku söötu andnud Kristian Kullamäe nentis, et enne matši oli seis närviline. "Teadsime, mis on laual ja kui me kaotame, siis võime EMist eemale jääda. Väga keeruline oli valmistuda, aga lõppkokkuvõttes läks kõik hästi," rääkis 21aastane korvpallur.

"See oli raske mäng, üks keerulisemaid mu elus. Meil jäi puudu kogemustest, eriti rasketel hetkedel. Aga meil on tiimis suurepärane keemia. Meeleolu, mis oli mullis ja hotellis, oli väga oluline. Jõudsime nii kaugele meeskonnana."

Temagi nõustus, et mängu lõpp oli jabur. "Üks hullumeelsemaid matše, mida olen elus mänginud. Kuigi kaotasime, siis olen enda, tiimikaaslaste ja riigi üle õnnelik. Suutsime pääseda EMile, mis on suur asi," jätkas Kullamäe, kelle sõnul näidati, et Eestis on talendikad mängijad.

"Meil on väga suur potentsiaal. Aeg näitab, kui palju me tööd teema. Olen väga kindel ja optimistlik, et oleme EMiks valmis ja teeme seal ilusaid asju."