"Usun, et meid ootab väga helge tulevik," ütles koondise keskmängija Maik-Kalev Kotsar matši järel.Foto: FIBA
Korvpall
22. veebruar 2021, 20:51

Maik-Kalev Kotsar: parim kaotus, mille olen kunagi saanud!

Põhja-Makedooniaga mängus olid Eesti parimad punktitoojad Maik-Kalev Kotsar ja Kaspar Treier, kes tõid vastavalt 15 ja 14 silma. Kotsar tõdes peale kohtumist, et tegu oli ta karjääri parima kaotusega. 

Eesti koondis alustas viimast valikkohtumist teadmisega, et edasipääsuks piisab ka kaheksapunktilisest kaotusest. Tasavägiselt kulgenud matši lõpusekunditel lootsid vastased viia kohtumise lisaajale, kus nad võinuks üritada üheksapunktilist võitu, kuid Märt Rosenthal viskas 10 sekundit enne mängu lõppu kaks vabaviset sihilikult mööda. Ehhki Dimitrijevići kolmene andis Põhja-Makedooniale 86 : 84 võidu, kindlustas pääsu EMile Eesti.

"Lasime vastased tagasi mängu ja andsime neile võidu. Aga tahtsime lisaaega kindlasti vältida, mistõttu lasime neil kolmese visata ja ei tahtnud seal viga teha. Lisaajal võinuks juhtuda, et nad saavad vajaliku vahe kätte ja võtavad meie koha ära," rääkis Saksamaa klubis Hamburgi Towes palliv Kotsar matši järel.

"Kindlasti oli väga huvitav mäng. Parim kaotus, mille olen kunagi saanud!" kinnitas 24aastane Kotsar, kes vaatas juba tulevikku. "Meil on väga noor tiim. Kõik annavad endast alati parima ja igapäevaselt nähakse tohutult vaeva, et saada paremaks. Usun, et meid ootab väga helge tulevik."

Itaalia tippsatsis Sassari palliv Treier viskas Põhja-Makedoonia vastu 14 punkti ja võttis tosin lauda. "See oli hullumeelne mäng, sarnane nagu matš Itaalia vastu, Mingil põhjusel andsime ka täna eduseisu käest. Võib-olla on asi kogemuste puudumises, võib-olla on põhjus muus," rääkis 21aastane Treier.

"Aga olen väga-väga õnnelik meie meeskonna ja selle üle, et pääsesime Euroopa meistrivõistlustele. Aasta tagasi panime sinna pääsu eesmärgiks ja tegime selle ära!"