Mitmekülgse sportlasena on Maria Vicente edukalt võistelnud ka kolmikhüppes.Foto: AFP/Scanpix
Kergejõustik
22. veebruar 2021, 22:25

Kohtunike eksimuse tõttu kuldmedalist ilma jäänud Hispaania tippkergejõustiklane: sellele pole seletust

Hispaanias kergejõustiku sisemeistrivõistlustel jäeti pühapäeval kaugushüppes osalenud Maria Vicente katse mõõtmata selle tõttu, et liivakasti riisunud abiline arvas, et ta astus soorituse üle ning pühkis maandumisjälje ära. Andekas sportlane puhkes selle peale nutma, sest selle apsaka tõttu jäi ta ilma potentsiaalsest kuldmedalist.

19aastane Vicente, kes on U18 vanuseklassi Euroopa meister nii kolmikhüppes kui ka seitsmevõistluses, tegi esimesel katsel pika õhulennu, millel oli pikkust vähemalt 6.50 m. Kuna maandumisjälg riisuti kohe ära, polnud aga võimalik seda mõõta. Videokordused tõestasid, et hispaanlanna ei astunud üle ning kohtunikud andsid talle pärast vea tunnistamist ühe katse juurde. 

Juhtunu oli Vicente aga rivist välja löönud. Järgmise soorituse astus ta üle, seejärel hüppas 6.24 ning sai veel kirja 4.83. 

Lõpuks võitis ta pronksmedali, kuld läks 6.51 hüpanud Fatima Diamele ja hõbe parimal katsel 6.31 m kaugusele kandunud Tessy Eboselele.

"Juhtunule pole selgitust. Kohtunik nägi, et see oli määrustepärane hüpe, kuid ma ei mõista, miks need, kasti ääres olid, arvasid, et see oli üleastutud ning jäljed ära riisusid. Olen praegu nii emotsionaane, sest tahtsin anda endast parima ning kaotasin kohtunike eksimuse pärast. Ootasin meistrivõistlustest palju enamat," lausus Vicente pisarsilmil.

Hispaania kergejõustikuliit pole intsidenti veel kommenteerinud.

Vicente hüppas nädal enne sisemeistrivõistlusi oma isiklikuks rekordiks 6.55 m. Seda, kas tollel mõõtmata jäetud katsel oli pikkust rohkem või vähem, ei saa ta ilmselt kunagi teada, kuid arvestades seda, et ta on kõigest 19aastane, võib uskuda, et parimad hüpped on veel ees.