Kaader eelmise aasta Tallinna suusamaratoni stardist.Foto: Adam Illingworth
Talisport
23. veebruar 2021, 13:27

Tallinna suusamaraton toimub sulailmade kiuste

Laupäeval toimub Kõrvemaal 23. Tallinna suusamaraton, mis on Estoloppeti sarja viies ehk eelviimane etapp.

"Kui eelmine aasta saime lumepuuduse tõttu Estoloppeti sarjas ainult Tallinna maratoni korraldada, siis see aasta on ikka väga mõnus talv olnud. Selleks nädalaks lubab küll plusskraade ehk olulist rolli mängib raja kvaliteedis eelnevate päevade sulailm, kuid maraton toimub kindlasti," sõnas maratoni peakorraldaja Raivar Vaher pressiteate vahendusel. 

Estoloppeti sarja 105. maratonil saavad suusasõbrad nautida 38 km ja 19 km distantsi vabatehnikas, lisaks toimuvad lastesõidud. "Tallinna maratoni eripäraks on see, et need, kes valivad läbimiseks pikema distantsi, saavad sõita 19 km ringi kaks korda. Väga oodatud on Tallinna suusamaratonile nii-öelda pühapäevasõitjad, kes saavad nautida ilusat loodust, suurepärast rada ning saavad sõidust mõnusa emotsiooni," julgustas Vaher kõiki maratonile tulema.

Peakorraldaja sõnul ollakse ettevalmistustega graafikus ning kõik sujub kenasti. "Korraldusmeeskond on väga suure ja tubli töö juba ära teinud, oleme maratonipäevaks igati valmis," sõnas Vaher ja paneb inimestele südamele, et nood ei tuleks maratonile haigustunnuste ilmnemisel. Võimalusel oleks hea tulla oma transpordiga.

Lisaks Tallinna maratoni peakorraldamisele on Vaher ka juba kolmandat aastat järjest Estoloppeti sarja juht, kes tegeleb maratonide korraldamisega igapäevatöö kõrvalt. "Maratonidega seotud tegevused on hea vaheldus. Eks nendeks ettevalmistused käivad tegelikult aastaringselt, suvel tuleb näiteks metsas radu ette valmistada. Tuleb tõdeda, et see aasta pakkus korraldusliku poole pealt väljakutset just Covid-19ga seotud piirangud, kuid oleme kenasti hakkama saanud – pretensioone pole olnud ja oleme täitnud kõiki meile seatud nõudeid," ütles Vaher ja lisas, et suusatajatelt saadud positiivne tagasiside ja emotsioon annabki indu maratonide korraldamisega tegeleda.

Kuni kolmapäeva õhtuni saab 23. Tallinna maratonile registreerida soodushinnaga Estoloppeti kodulehel www.estoloppet.ee.