Jalgpalli noortekoondise mängija.Foto: Brit Maria Tael/Soccernet.ee/EJLi koduleht
Jalgpall
23. veebruar 2021, 18:18

UEFA otsustas ära jätta U19 vanuseklassi valikturniirid

Euroopa jalgpalliliit UEFA teatas täna, et täitevkomitee otsusega ei toimu koroonaviiruse pandeemia tõttu noormeeste ja neidude U19 vanuseklassi edasilükkunud 2020/2021 EM-valikturniire.

Möödunud aasta lõpus teatas UEFA U17 vanuseklassi valikturniiride mittetoimumisest. Toona jäeti U19 turniirid jõusse, kuid muudeti nende toimumisaegu. Eesti U19 poiste koondis pidi võistlustulle astuma märtsi lõpus, kui Iirimaal oleks lisaks võõrustajatele nende vastasteks olnud Poola ning Bosnia ja Hertsegoviina eakaaslased. Neidude noortekoondist pidid aprillis ees ootama kohtumised Šotimaal, kus ootasid ees mängud Ungari, Montenegro ja Šotimaaga, vahendas jalgpall.ee.

Nüüd hindas UEFA olukorda uuesti ning jõudis otsusele, et erinevate riikide piirangud reisimisel ja turniiride korraldamisel muudaksid valikmängude läbi viimise äärmiselt keeruliseks. Seetõttu otsustati esialgu 2020. aastal toimuma pidanud valikturniirid ja 2021. aastal toimuma pidanud finaalturniirid ära jätta.

UEFA pidas nõu liikmesliitudega, kes lähtusid otsuse toetamisel noorsportlaste tervisest ja heaolust.

U19 koondiste 2021/2022 EM-valikturniirid on hetkeseisuga jõus, kui noormehed peavad oma kohtumisi oktoobris Ungaris ning neidude koondise vastased on selgumisel.