Tiger Woodsi auto pärast avariid.Foto: Reuters/Scanpix
Spordivaria
24. veebruar 2021, 10:16

Kohalik šerif Tiger Woodsi õnnetusest: tuleb tänada õnne, et ta üldse elus on (2)

Aegade parimaid golfimängijaid Tiger Woods tegi eile õhtul Los Angelese maakonnas tõsise autoavarii. Kohaliku šerifi Carlos Gonzalez'e sõnul võis ta õnnetusest pääseda pelgalt tänu sellele, et tal oli turvavöö kinnitatud.

Los Angelese tuletõrje teatas telekanalile CNN, et 45aastane Woodsil tuvastati õnnetuse järel mõlemas jalas mitu luumurdu. Golfimängijale tehti koheselt operatsioon ning nüüdseks on ta ärkvel ja reageerib arstide korraldustele. Ta viibib endiselt haiglas, taastudes vigastustest.

Gonzalez tõdes, et ta on teelõigul, kus Woods avarii tegi, näinud palju õnnetusi, nende seas ka surmaga päädivaid. Selles kohas on kiirusepiiranguks 45 miili tunnis (72 km/h), kuid šerif on paljude sõitjate kiiruseks mõõtnud seal enam kui 130 km/h.

“Tuleb tänada õnne, et härra Woods sellest eluga pääses. Tõik, et tal oli turvavöö kinnitatud, suurendas oluliselt tõenäosust ellu jääda," vahendas Gonzalez'e sõnu Golf Channel.

Šerif oli esimene, kes õnnetuse sündmuspaigale jõudis. Ta meenutas, et Woods näis rahulikuna.

"Kahjuks ei olnud härra Woods võimeline ise püsti seisma. Suutsime ta autost välja lõigata ning asetasime ta kanderaamile. Kui kohale jõudsin, oli ta juhiistmel. Tegin kindlaks, et ta on suuteline minuga rääkima. Ta tundus rahuliku ja selgena. Otsustasin, et ootan ohutuse pärast tuletõrje saabumiseni, mitte ei hakka teda ise autost välja toimetama. Rääkisin temaga, küsisin, mis ta nimi on. Ta ütles, et Tiger. Sain koheselt aru, kes ta on. Ta ei paistnud vigastuste pärast mures olevat. See pole tavapäratu, paljud on sellise õnnetuse järel šokis, tegu on traumaatilise kogemusega," selgitas Gonzales.

Täna avaldas Woods sotsiaalmeedias teadaande, milles tänati tuletõrjet ja šerifiametit abi eest.

"Täname kõiki suure toetuse ja sõnumite eest sel raskel hetkel. Nagu varasemalt teatatud, Tiger sattus varahommikul Californias õnnetusse. Ta toimetati haiglasse, kus talle tehti paremale jalale pikk lõikus."

"Ta on praegu ärkvel, reageerimisvõimeline ning taastub oma haiglatoas. Täname imelisi arste ja haiglatöötajaid Harbor-UCLA meditsiinikeskuses, Los Angelese šerifiametit ja tuletõrjet. Teie toetus ja abi ei jäänud märkamata. Hetkel ei jaga me rohkem infot ning täname teid jätkuvalt heade soovide ja privaatsuse võimaldamise eest," kirjutati postituses.