Ehkki Kalev/Cramo teatas juba ametlikult Arturs Žagarsi liitumisest, siis reaalsuses jäi diil katki.Foto: bckalev.ee
Korvpall
24. veebruar 2021, 18:15

TOHOH! Läti koondislane Žagars siiski ei liitu Kalev/Cramoga

BC Kalev/Cramo korvpallimeeskond teatas möödunud nädalal, et klubiga liitub 20aastane Läti koondislane Arturs Žagars. Lõunanaabrite meedia sõnul jääb diil siiski katki.

Kalev/Cramo peatreener Roberts Štelmahersi juhendatav Läti kaotas veebruari akna otsustavas mängus Bulgaariale 65 : 66, mis jättis meie lõunanaabrid EMilt eemale. Žagars käis platsil ka valiksarja viimases mängus Kreeka vastu, mis midagi ei otsustanud. Kui Štelmahers ja tagamängija Jānis Kaufmanis naasesid Eestisse Kalevi juurde, siis noort tagamängijat nad kaasa ei võtnud.

Läti ajaleht Diena kirjutab, et Žagars sai rahvuskoondise eest mängides vigastada ja ta peab kubemevigastuse tõttu jääma palliplatsilt pooleteist kuuks eemale.

190 cm pikkune mängujuht kuulub Hispaania kõrgliigaklubi Badalona Joventudi nimekirja ja ta pidi Kalevis laenulepingu alusel asendama tiimist minema löödud serblast Brano Djukanovici.

Rahvsumeeskonna kohtumises Bulgaariaga mängis ta kaks minutit, viimases mängus Kreekaga tõi ta kümne minutiga kuus silma. Sellel hooajal on Žagars Hispaania meistriliigas kaasa löönud üheteistkümnes kohtumises, kus ta arvele on jäänud keskmiselt 2 punkti, 0,5 lauapalli ja 0,8 söötu.

Kalev/Cramo järgmise kuu graafik on üpris tihe, kui meeskond peab kuu jooksul 10 matši.