Julia Sude ja Karla Borger lubasid Katari turniiri boikoteerida, kui neil ei lubata kanda bikiine.Foto: Imago/Scanpix
Spordivaria
24. veebruar 2021, 19:09

RÕÕMUSÕNUM MEESTELE: Katari turniiri korraldajad võtsid rannavollenaisi kuulda ja lubavad neil bikiine kanda

Kuna paljud mängijad ähvardasid võistlust boikoteerida, otsustasid Katari rannavõrkpalliturniiri korraldajad, et osalejad võivad kanda bikiine.

FIVB World Touri etapp peetakse Kataris Dohas 8.-12. märtsini. Esialgu oli reglemendis, et naismängijad peavad tavapäraste bikiinide asemel kandma käistega särki ja pikki pükse. Mitmed sportlased aga kritiseerisid antud reeglit.

Saksamaa rannavõrkpalliduo Karla Borger ja Julia Sude lubasid lausa võistlust boikoteerida. "Me teeme oma tööd, aga me ei tohi oma tööriideid kanda. See on ainus riik ja ainus turniir, kus valitsus ütleb meile, kuidas peame oma tööd tegema. Me kritiseerime seda," ütles Borger kodumaal antud intervjuus. "Kas selline riik peaks üldse rannavõrkpalli võistlusi võõrustama?"

Sportlaste sõnul on bikiinide kandmine Doha turniiril oluline ka seetõttu, et Kataris valitseb tohutu palavus. Eile teatas FIVB (Rahvusvaheline võrkpalliliit), et reglementi muudeti. "Pärast arutelusid kinnitas Katari võrkpalliliit, et Dohas toimuva ürituse ajal pole naismängijatel riietuse osas piiranguid," öeldi avalduses. 

"FIVB usub, et naiste rannavõrkpalli kui spordiala tuleks hinnata tulemuslikkuse ja pingutuse, mitte riietuse järgi. Seetõttu saavad mängijad Dohas kanda oma tavapäraseid rõivaid.”