Samuel Ikpefanist sai esimene nigeerlane, kes on osalenud murdmaasuusatamise MK-sarjas. MMi 10 km sõidul ta kahjuks kvalifikatsioonist edasi ei pääsenud. Foto: Samuel Ikpefani erakogu / Urs Steger
Talisport
24. veebruar 2021, 19:56

Laskesuusatäht Bendika võitis suusa-MMil kvalifikatsiooni, Õhtulehele intervjuu andnud nigeerlane jäi napilt esikümnest välja

Oberstdorfis toimuv põhja suusaalade MM algas täna murdmaasuusatamise kvalifikatsioonidega, kus selgitati distantsisõitudele pääsejad. Naiste konkurentsis võitis Läti laskesuusatäht Baiba Bendika. Meeste seas osales veebruaris Õhtulehele pika intervjuu andnud Samuel Uduigowme Ikpefan, kes kahjuks kümne sekka ei pääsenud.

Täna toimusid Oberstdorfi MMil kvalifikatsioonivõistlused, kus tulid rajale FIS-puntkideta ja peamiselt eksootilistest riikidest pärit sportlased, kes selgitasid distantsisõidule pääsejad. 

Naised läbisid vabatehnikas 5 km, kiireim oli Läti laskesuusakuninganna Baiba Bendika, kellele järgnesid Tai sportlane Karen Chanloungi, armeenlanna Katja Galystani ja Brasiilia passiga Jaqueline Mourao. Oberstdorfi MMi 10 km vabatehnikasõidule pääsesid tänase kvalifikatsiooni kümme parimat, 43 naise seas jäid kolmele viimasele kohale Liibanoni talisportlased, kes kaotasid lätlannale enam kui 10 minutiga.

Laskesuusatamise valitsev Euroopa meister ja möödunud nädalal MMil viimases tiirus medali maha mänginud Bendika pidi osalema eelringis, sest murdmaa FIS-punkte 29aastase naise arvel pole. Ilma relvata võistles ta lumel viimati 2018. aasta märtsis, kui ta tuli Läti meistrivõistlustel 10 km vabatehnikasõidus hõbedale.

Mehed läbisid täna 10 km. Kiireim oli Taid esindav Mark Chanloung, kellele järgnesid Uus-Meremaa suusataja Campbell Wright ja taanlane Martin Möller, kes kaotasid võitjale vastavalt 29,4 ja 53,2 sekundiga. 

Mehi oli täna stardis lausa 85. Veebruari alguses Õhtulehe intervjuu andnud nigeerlane Samuel Uduigowme Ikpefan oli 17., kümnendana lõpetanud lätlasest Niks Saulitisest lahutas teda vaid 20,2 sekundit. 

„Peaasi, et oleks lõbus, ning eks siis paistab, kuidas läheb,“ sõnastas Ikpefan toona oma filosoofia.