Real kangelaseks kerkis Ferland Mendy, kes lõi 1 : 0 võidumängus karjääri esimese Meistrite liiga värava.Foto: AP/Scanpix
Jalgpall
25. veebruar 2021, 00:15

Meistrite liiga: munadeta Mönchengladbach kaotas Cityle, Real kasutas ära kohtuniku kingituse

Kolmapäevastes Meistrite liiga kaheksandikfinaalide avakohtumistes alistas Manchester City võõrsil 2 : 0 Mönchengladbachi Borussia ning Madridi Real 1 : 0 Bergamo Atalanta.

Madridi Real sõitis Bergamosse õhukese koosseisuga, kui vigastusega jäi matšist eemale peaaegu algkoosseisu jagu mängijaid. Lisaks tiimi kaptenile Sergio Ramosele ja parimale väravakütile Karim Benzemale istusid laatsaretis ka Eder Militao, Marcelo, Fede Valverde, Rodrygo, Alvaro Odriozola ja Eden Hazard.

Rahulikult alanud matši tekkis elu 17. minutil, kui Atalanta kaitseliini eest oli plehku pääsemas Reali vasakkaitsja Ferland Mendy. Olukorda jõudis lappima Itaalia satsi šveitslasest keskpoolkaitsja Remo Freuler, kes võttis prantslase maha. Üllatuslikult tõlgendas väljakukohtunik Tobias Stieler, et Freuler oli olukorras viimane mees ja andis talle punase kaardi. 

Kuigi pallivaldamine läks seejärel selgelt Madridi kätte, siis avapoolajal ja puhkepausilt naates päris 100% võimalusi luua ei suudetud. Vilemees sattus taas rambivalgusesse 82. minutil, kui Atalanta karistusalas sukeldus Reali keskkaitsja Casemiro. Stieler andis brasiillasele, kellel oli juba kollane all, pika loengu, kuid teist kaarti talle anda ei söandanud.

85. minutiks olid pealelöögid küll hispaanlaste kasuks 15 : 2, kuid mäng näis veerevat viigisadamasse. Aga siis tabas itaallasi külm dušš. Taaskord oli aktsioonis Mendy, kes sai kahekümnelt meetrilt löögile ja keerutas palli püüdmatult Pierluigi Gollini selja taha, mis kindlustas Realile 1 : 0 võidu.

Erilist silmailu ei pakkunud ka Mönchengladbachi Borussia ja Manchester City kohtumine. Saksamaa klubi tuli kohtumisele ülikaitsva taktikaga – meeskond ei teinud esimesel poolajal vastaste kasti lähistel mitte ühtegi pallipuudet, rääkimata pealelöögist. 

Mönchengladbach ei jõudnud esimisel poolajal City kasti lähistelegi Foto: Opta/Ekraanitõmmis

Teisel poolajal sakslased mõnevõrra kosusid, aga lõpuks jäi nende arvele vaid kaks pealelööki, millest kumbki ei lennanud raami. Ehkki Citylgi oli pargitud bussist läbimurdmisega probleeme, siis kaks väravat Pep Guardiola hoolealused lõid.

Külaliste avakolli sepistasid Portugali koondislased. João Cancelo andis 29. minutil tsenderduse, Bernardo Silva avanes kaitsja tagant ja toksas palli peaga võrku. Ehkki Silva on City ridades löönud nüüd 35 väravat, siis see oli alles kolmas, mille ta lõi peaga.

Samad mehed tegid eeltöö ka Inglismaa hiiu teisele väravale. 60. minutil leidis Cancelo tsenderdusega taas üles kaitsjate taha avanenud Silva, kes lükkas sellel korral palli peaga värava ette Jesusile, kes vajutas selle paarilt meetrilt väravavõrku.

Bergamo Atalanta - Real Madrid 0 : 1 (0 : 0)
86. Ferland Mendy

Mönchengladbachi Borussia - Manchester City 0 : 2 (0 : 1)
29. Bernardo Silva, 65. Gabriel Jesus