Norralane Jarl Magnus Riiber vigastas suvel põlve, kuid läheb sellest hoolimata MMile MK-sarja liidrina.Foto: Reuters/Scanpix
Talisport
25. veebruar 2021, 08:26

Maailma parimat kahevõistlejat segas MMi eel põlvehäda: olen olnud väga ettevaatlik

Maailma parim kahevõistleja Jarl Magnus Riiber tunnistas, et treeninuks ideaalis enne Oberstdorfi MMi rohkem, kuid pidi oma põlve hoidma.

Norralane kukkus juunis treeningul ja vigastas parema jala põlve. Murest hoolimata on ta võitnud tänavu seitse MK-etappi ja olnud kolm korda teine. Halvemat kohta polegi sarja üldliider ja valitsev maailmameister saanud.

"Põlv on mind häirinud," sõnas Riiber Norra väljaandele VG. "Hüppasin karussellilt pärast Seefeldi etappi maha (ta jättis Klingenthali MK vahele – M. T.), et MMiks treenida, aga ka natuke põlve ravida. See õnnestus."

Ta lisas: "Olen pidanud palju kaalutlema ja olen püüdnud suusahüpete arvu piirata. Olen olnud väga ettevaatlik ja muuhulgas vältinud tugevaid jõutrenne."

Kahevõistlejate jaoks algab MM homme normaalmäevõistlusega. Riiberi sõnul mängib tema soorituses palju rolli tervis. Kui põlv peab vastu, on kõik hästi. Kevadiselt soe ilm ja putru meenutav lumi lööb tema hinnangul kaardid sassi ja annab rohkematele meestele medalivõimaluse.