Siin kurvis oli Marko Kilp veel viies (pildil tagaplaanil), kuid võitles end lõpuks oma veerandfinaalis neljandaks ja ühes sellega 20 parema sekka.Foto: AFP / SCANPIX
Talisport
25. veebruar 2021, 15:25

OBERSTDORFI MM | Marko Kilp: tulemuse poolest selle hooaja parim sõit, selles mõttes peab rahul olema

Oberstdorfi MMil klassikasprindis 20. koha saavutanud suusataja Marko Kilp tahtis küll Pyeongchangi OMi 17. kohta ületada, kuid märkis võistluse kommentaariks, et tänane tulemus on kah tubli.

"Tulemuse poolest selle hooaja parim sõit, selles mõttes peab rahul olema," sõnas ta telefonitsi Õhtulehele. "Eesmärgist jäi nibin-nabin puudu, aga üldiselt pole viga. Alati saab paremini."

Oma veerandfinaalis sai Kilp neljanda koha, esikolmik läks viimasel tõusul eest. "Lihtsalt kiirust enam ei olnud. Praegu oligi seis selline ühtlane, et teravus juurde panna ei olnud. Lootsin kiirele sõidule," sõnas ta.

Taktikaliselt polnuks midagi teisiti teha. "Vedama ei läinud, ennast liialt ei kulutanud. Parandada polnud midagi, võimed ei lubanud täna üle 20. koha."

Kilbi andmetel näitas veerandfinaali ajal termomeeter Oberstdorfis 20 soojakraadi. "Eelsõidus oli [rada] soolatatud, finaalideks oli murdumine, päike sulatas vee ikkagi alt välja. Lumi oli väga vett täis, olud ei olnud väga kiired. Õnneks eelsõidus säästeti rada, põhitrajektoori hoiti kinni," sõnas Kilp.

Suusapaariga jäi ta rahule. "Arvan, et väikee tiim võttis maksimumi, müts maha nende ees," kiitis Kilp ja lisas, et vahetas veerandfinaaliks suusapaari.

"Olud lihtsalt muutusid kardinaalselt. Eelsõidu suusaga oleksin finaalis selgelt maha jäänud, see suusk jooksis vee peal kinni. Võtsin pargist parima paari, ausalt öeldes väga kehv ei olnud."

Pühapäeval toimub vabatehnikas paarissprint. "Loodan, et saan punti," kommenteeris Kilp, kes täna tegi elu parima tulemuse MMidelt. Varem polnud ta kunagi 30 sekka pääsenud.