TUNNUSTUS: Raske töö on tehtud. Anatoli Šmigun (vasakul) ja Kristina Šmigun-Vähi Vancouveri taliolümpiamängude hõbemedali võitmise järel presidendilt loorberipärga vastu võtmas.Foto: Tairo Lutter
Spordivaria
27. veebruar 2021, 08:16

Õhtuleht uuris, millise probleemiderägastiku läbivad tippu pürgivad Eesti spordipered

EESTI SPORDIPEREDE ARGIPÄEV | Anatoli Šmigun: oma lapsi treenides kasutasin nii präänikut kui ka piitsa (2)

Avalikkuse ette jõudnud Sildarude spordipere tüli järelkajana kõlab ühiskonnas idealistlik arvamus, et tippu pürgimine peaks toimuma igati viisakalt. Vaatame laiemat pilti ja üritame asjatundjate abiga lugejatele selgitada, kui keeruline kõnealune protsess tegelikult on ning millised karid treeneritest vanemaid oma laste juhendamisel varitsevad.

Õhtuleht kasutas ekspertidena treenereid, kellel on järeltulija(te) rahvusvahelisele tasemele viimisel suured kogemused. Anatoli Šmiguni vanem tütar Kristina krooniti 2006. aasta Torino mängudel murdmaasuusatamises kahekordseks olümpiavõitjaks ja noorem tütar Katrin lõpetas 1998. aasta Nagano mängudel kolmel distantsil 20 parema hulgas. Alar Seimi poeg Mart on poodiumile astunud nii tõstmise EMil kui ka MMil. Katrin Klaupi tütar Mari on seitsmevõistlejana osalenud EMil ja MMil.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99