Edrisa Lubega (vasakul) pärast Tšehhi klubiga lepingu sõlmimist.Foto: https://www.paidelinnameeskond.ee
Jalgpall
26. veebruar 2021, 21:06

VIDEO | Paide saatis Uganda mehe piiri taha laenule ja asendas ta guinealasega (1)

Paide jalgpalliklubi eelmise hooaja suurim väravakütt Edrisa Lubega liitub pooleteise aastase laenulepingu alusel Tšehhi meistriliiga klubiga 1. FK Pribram, kel on 2022. aasta suvel võimalik omandada 22aastase Uganda ründaja mängijaõigused.

2020. aasta alguses Järvamaa klubiga Uganda meistriliiga meeskonnast Proline FC liitunud Lubega lõi meistriliigas 26 mänguga 14 väravat, olles Rauno Sappineni järel hooaja paremuselt teine skooritegija.

Pribram on Tšehhi meistriliigas hetkel eelviimasel 17. kohal ning 20 vooruga on löödud vaid 16 väravat. 1928. aastal loodud jalgpalliklubi parimaks saavutuseks kõrgliigas on 2001. aasta neljas koht.

Lubega on talvises üleminekuaknas teine Paide Linnameeskonna mängija, kes siirdunud Tšehhi meistriliigasse. Jaanuaris liitus Ostrava Banikuga Paide äärekaitsja Muhammed Sanneh.

Asendaja juba kohal

Loodus siiski tühja kohta ei salli ning Paidel palkas Lubegale ka asendaja, kelleks on 23aastane Guinea ründaja Sekou Amadou Camaraga.

Šveitsi esiliiga klubist FC Wil 1900 Paidesse siirduv Camara on kuuel korral esindanud Guinea koondist ja löönud ühe värava, kirjutab Kesk-eesti tiimi kodulehekülg. Suurema osa oma karjäärist on Camara mänginud 17kordse Guinea meistri Horoya Athletic Club ridades, kuid ründaja on pallinud ka Belgias ja Marokos.

„Mul on väga hea meel Paidega liitumise üle. Soovin klubiga saavutada suurepäraseid tulemusi ja aidata kaasa järgmise sammu astumisel. Suured tänud treeneritele ja juhtkonnale usalduse ja toetuse eest! Ootan juba põnevusega uue hooaja algust!“ ütles mees tiimi pressiteenistuse kaudu.

Paide Linnameeskonna spordidirektor Gert Kams lisas omalt poolt: „Sekou toob meie ründeosakonda konkurentsi,sügavust ja teravust. Mängijaomadustelt on tegu tüüpilise ründajaga, kes oskab ennast rünnakul hästi positsioneerida ja on selgelt värvavale orienteeritud. Tere tulemast ja palju väravaid Sekou!“