Ott Tänak.Foto: EPA / Scanpix
WRC
27. veebruar 2021, 14:02

Ott Tänak jäi hommikupoolikuga rahule: oli väga keeruline, kuid siiani on hästi läinud

Lapimaal toimuvat Soome MM-rallit juhtiv Ott Tänak tunnistas, et kuigi ta päralt on kindel liidripositsioon, kulges ka tema jaoks sõit keeruliselt. 

Hyundai piloot võitis viiest kiiruskatsest neli, kuid elas üle ka ärevama hetke, kui sõitis vastu lumevalli. Õnneks seisma ta ei jäänud, vaid sai koheselt rajale tagasi. 

"Lõpuks võib öelda, et tõepoolest oli hea hommikupoolik. Kuid väga keeruline oli. Katsed on uskumatult kiired ja kuna ma polnud teedega tuvunud, siis oli ikkagi kohti, kus tuli mõelda, kummale poole sõita. On olnud ka paar huvitavat kokkupuudet lumevallidega, kuid siiani on hästi läinud," lausus eestlane WRC All Live'i kanalile.

Tänaku jaoks oli raske ka viies kiiruskatse, ent õhtul, mil sõidetakse samadel teedel uuesti, peaks sõit minema sujuvamalt.

"Katsel oli pidevalt lund ja jääd. Sõit oli väga kiire, kohati oli hüppeid. Mul oli raske rütmi leida, teekaardiga oli nii ja naa ning ma ei saavutanud kordagi enesekindlust, et võimete piiril sõita. Tegu polnud minu jaoks hea katsega, kuid kui oled korra teed näinud, siis teine kord peaks tavaliselt lõbusam tulema," lausus Tänak.

Teiseks läbimiseks võivad tingimused olla pisut teistsugused. 

"Raske öelda [kui palju midagi muutub], aga pärast meid tuleb veel mitu autot. Tüüpiliselt saab ühel hetkel jää otsa ning kruus tuleb välja ja peame jälle rehvidega töötama," lisas Tänak.