Aleksandr Bolšunov (esiplaanil) tegi kõigile norralastele tuule alla.Foto: AP/Scanpix
Talisport
27. veebruar 2021, 15:57

VÕIMAS! Bolšunov võttis norra viisiku üle seljavõidu (1)

Oberstdorfis jätkuval põhja suusaalade MMil oli laupäeval kavas meeste 30 km suusavahetusega sõit, kus võimsa triumfi noppis venelane Aleksandr Bolšunov, kelle selja taga finišeerisid viis norralast.

Kui poolel maal suuski vahetades oli juhtgrupis veel 15 meest, siis 22,5 km peal oli alles jäänud seitse ässa: norralased Johannes Hösflot Kläbo, Simen Hegstad Krüger, Emil Iversen, Sjur Röthe ja Hans Christer Holund, britt Andrew Musgrave ja Bolšunov. Peagi raputati maha Musgrave ning norralastega jäi maid jagama vaid Bolšunov.

Mõned kilomeetrit enne lõppu näitasid teistele tagatulesid Krüger, Bolšunov ja Holund, kes hakkasid omavahel medaleid jagama. Kuigi Holund sai korraks konkurentidega sisse väikese vahe, siis lõpus oli selgelt teravaim just Bolšunov. Venelasele oli tegemist eriti magusa triumfiga, sest selja taha jäid järjepanu viis norralast.

Esikolmikule järgnesid Klöbo Eversen ja Röthe. Musgrave oli lõpuks seitsmes ning esikümnesse mahtusid veel venelane Ivan Jakimuškin, rootslane William Poromaa ja šveitslane Dario Cologna.

24aastase Bolšunovi jaoks oli tegemist elu esimese MM-tiitliga, varem oli ta võitnud neli hõbedat. Hõbedamees Krüger on küll kahekordne olümpiavõitja, kuid nüüd võitis ta esimese MMi medali. Pronksi sai kaela Holund, kelle auhinnakapis on ka Seefeldi MMi 50 km vabatehnika kuld.

Stardis oli kaks eestlast: Kaarel Kasper Kõrge lõpetas 50. (+7.44,5) ja Alvar Johannes Alev 54. kohal (+9.05,4). Kokku startis 76 sportlast, kellest lõpuni jõudis 58 meest.