Tallinna suusamaratonFoto: Adam Illingworth
Talisport
27. veebruar 2021, 16:47

Määrdemeistriks kehastunud Kersti Kaljulaid pärast Tallinna maratoni: „Olen väga uhke.“ (33)

Laupäevane päikseline ilm tõi 23. Tallinna suusamaratonile koos lastesõitudega ligi 800 suusasõpra, nende hulgas ka president Kersti Kaljulaidi. Pikema distantsi võitis meestest Kalev Ermits ja naistest Tatjana Mannima.

38 km vabatehnika finišijoone ületas esimesena Kalev Ermits (Elva Suusaklubi) ajaga 01:30.59. Talle järgnesid Raido Ränkel ajaga 01:31.03 ja Rene Zahkna (SÜ Võru Biathlon) ajaga 01:3108. Kiireim naine oli Tatjana Mannima (Craft) ajaga 01:44.06, seejärel Eveli Saue (Sk Biathlon) ajaga 01:48.48 ning kolmandale kohale sõitis end Kaija Vahtra (Võru suusaklubi) ajaga 01:50.53

„Rajal läks päris vaheldusrikkalt, esimene ring oli natuke jäine. Õnneks esimese ringi lõpus ja teise alguses lasti natuke aga hoog maha ja sealt suutsime kõik end ära taastada,“ kirjeldas sõitu võitja Kalev Ermits, lisades, et võistlusrada oli Kõrvemaal väga hea ning suusaolud suurepärased. 

Rada kiitis ka naiste esikoha haaranud Tatjana Mannima. „Väga kiire rada oli. Teine ring meeldis mulle kohe väga, tõesti nautisin seda. Plusskraadid tegid rada natuke pehmemaks, mis mulle väga sobis,“ lausus Mannima, kes on ka 45. Haanja suusamaratoni stardis.

19 km distantsi võidu haaras endale meestest Markus Lepmets ajaga 58.57 ning naistest sõitis end esikohale Karolina Kull ajaga 01:09.01.

Kõrvemaal toimunud 23. Tallinna suusamaratonist võttis osa ka Eesti Vabariigi president Kersti Kaljulaid, kes läbis 38 km pikkuse distantsi.

„Väga lõbus sõit oli nagu igal nädalal. Mul oli ka enda määritud suusk ja selle üle olen väga uhke,“ sõnas Kaljulaid, kes tänas kõiki suusamaratonidega seotud inimesi ning hetkel plaanib ka järgmisel laupäeval 45. Haanja suusamaratonil stardis olla.

23. Tallinna suusamaratoniga jäi igati rahule ka peakorraldaja Raivar Vaher. „Hoolimata nädal aega kestnud sulast, õnnestus maraton väga kenasti. Esimene suusaring oli võistlejate sõnul väga hea, teisel ringil läks rada juba pehmemaks, kuid see on täiesti arusaadav sulailma tõttu. Hea meelt pakkus ka võistluse lõpus välja tulnud päike ning rajalt tulnud osalejate naerunäod. Loodetavasti jäid osalejad võistlusega igati rahule ja kogu meeskonna nimel suur aitäh neile, kes tulid ja kes Covid-19 seotud piirangutest kinni pidasid,“ tänas Vaher.

Estoloppeti sarja viimane ehk kuues, 45. Haanja suusamaraton toimub järgmisel laupäeval, 6. märtsil kell 11.00 distantsidega 42 km ja 22 km. Registreerumine: www.estoloppet.ee.