Epp Mäe 2016. aasta Rio fe Janeiro olümpiamängudelFoto: Viljar Voog
Maadlus
28. veebruar 2021, 11:29

HÄSTI! Epp Mäe ei loovutanud tugeval turniiril vastastele punktigi

Kiievis toimunud Rahvusvahelise maadlusliidu UWW turniiri võitis Epp Mäe.

Eestlanna kohtus avaringis Rumeenia maadleja Catelina Axentega, kes on eelmise aasta Euroopa meistrivõistluste pronksmedalist. Mäe võitis rumeenlannat punktidega 6 : 0 ja jõudis veerandfinaali.

35 riigi maadlejate osalusel turniiril kohtus Mäe kaheksa parima seas leedulanna Kamile Gaucaitega, kelle vastu võttis Mäe ülekaaluka punktivõidu 10 : 0 juba esimese poolajaga.

Poolfinaalis oli Mäe vastaseks valgevenelanna Vasilisa Marzaliuk, kes on kahekordne Euroopa Mängude võitja ning neljakordne maailmameistrivõistluste ja Euroopa meistrivõistluste medalist. Mäe ei loovutanud ka selles matšis vastasele ainsatki punkti ning pääses 4 : 0 võiduga finaali.

Laupäeval hilistundidel toimunud finaalkohtumises oli Mäe vastaseks eelmise aasta Aasia meistrivõistluste hõbe, Kõrgõzstani esindaja Aiperi Medet Kyzy. 

Esimesel poolajal andsid kohtunikud vastasele passiivsuse, mis tähendas, et ta pidi punkti saama 30 sekundiga. Kuna vastane seda ei suutnud, sai punkti Mäe. Teisel poolajal sai eestlanna ühe silma lisaks, kuna suutis vastase ringist välja maadelda, ja Mäe võitis kullamatši seisuga 2 : 0.