Kerr Kriisal visked ei sopsanud, kuid noormehe kaitsemäng aitas Arizona võidule.Foto: Tiit Tamme
Korvpall
28. veebruar 2021, 11:54

VIDEO | Kriisa naasis platsile ja aitas Arizona napi võiduni

Eesti korvpallikoondislase Kerr Kriisa võistkond Arizona Wildcats võitis USA üliõpilasliigas NCAA Washingtoni Huskiesi 75 : 74.

Eelmise mänguvooru kubemevigastuse tõttu vahele jätnud Kriisa sai üliõpilasliigas kirja oma seitsmenda kohtumise. Ehhki eestlane viibis platsil kokku 23 minutit, siis väga hea viskepäev 20aastasel tagamängijal polnud.

Eestlane eksis oma ainsal kahepunktiviskel ja neljast kaugviskest sopsas üks. Lisaks kolmele punktile noppis ta ühe lauapalli, aga patustas ka kahe vea ja kahe pallikaotusega. Samas paistis Kriisa taas silma kaitses. Washingtonil oli paarkümmend sekundit enne matši lõppu eduseisus 74 : 73 pall, kuid eestlane meelitas vastaselt välja ründevea.

Arizonale tõi võidu Ažuolas Tubelise kuus sekundit enne mängu lõppu tabatud kahene. Leedukas sai kirja kaksikduubli, sest ta arvele jäi 16 punkti ja 15 lauapalli. Üleplatsimeheks tõusis Wildcatsi mängujuht James Akinjo, kes viskas 26 sanga, noppis kolm lauda ja andis seitse resultatiivset söötu

Kerr Kriisa koduklubi on võitnud 17 matši ja kaotanud kaheksa. Põhihooaja viimane kohtumine peetakse uuel nädalal, kui võõrsil mängitakse Oregoniga.