Martin Himma jõudis sprinditeate poolfinaali finišisse 8. kohal.Foto: Maria Kilk
Talisport
28. veebruar 2021, 13:25

Eestlased MMil sprinditeate finaali ei pääsenud, Kilp sai vastase löömise eest kollase kaardi (2)

Oberstdorfis toimuval põhja suusaalade MMil jagati täna medalid murdmaasuusatamise sprinditeates. Eesti naised ega mehed poolfinaalist edasi ei pääsenud, üldkokkuvõttes said nad vastavalt 20. ja 15. koha. Kuldmedalid läksid Rootsi ja Norrasse.

Nii meeste kui naiste arvestuses läbisid tiimi mõlemad sõitjad kolmel korral 1,2 km pikkuse ringi. Poolfinaalidest pääsesid otse edasi sõitude 4 parimat, lisaks pääsesid finaali kaks tiimi ajaga.

Naiste konkurentsis esindasid Eestit 20aastane Aveli Uustalu ja temast kaks aastat noorem Johanna Udras. Kahjuks noor duo väga kaua suures mängus ei püsinud. Juba 1,2 km pikkuse avavahetuse järel kaotas Uustalu liidrile ligi 10 sekundit, mis andis kümnenda kohta. Ehkki Udras hoidis kohta, siis teise vahetuse järel oli liider eest juba 18,8 sekundiga, järgnevates vahetustes kasvas vahe veelgi.

Johanna Udras Foto: Aldo Luud

Esimese poolfinaali võitis Sloveenia, kes edestas Ameerika Ühendriike 0,1 ja Šveitsi 0,4 sekundiga. Individuaalses sprindis vastavalt 55. ja 50. koha teeninud Uustalu ja Udras tõid Eesti 14 tiimi seas finišisse kümnendal kohal (kaotas võitjale 2.13,5), üldkokkuvõttes sai Eesti MMil 20. koha

Paari tundi hiljem tuli sprindi maailmameistriks Rootsi, keda esindasid Maja Dahlqvist ja Jonna Sundling. Šveits jäi võitjast maha 0,99 ja Sloveenia 3,46 sekundiga.

Naiste esimese poolfinaali tosin parimat Foto: Ekraanitõmmis

Meeste seas esindasid Eestit Marko Kilp ja Martin Himma, kes individuaaselt olid klassikasprindis vastavalt 20. ja 42. Tugevama soo esindajate esimeses poolfinaalis suuri vahesid ei tekkinud. Teise ringi järel andis Himma vahetuse üle 10. kohal, kaotust liidrile oli vähem kui kolm sekundit ja pundis püsis lausa 15 rahvusmeeskonda.

Eesti sai telepilti kolmandas vahetuses, kui Kilp ärritus konkurendi tegevuse peale ja sai hiljem kohtunikelt käelöögi eest kollase kaardi. Nelja vahetuse järel püsis ees 11-liikmeline grupp, mille sabas oli ka Eesti.

Marko Kilp Foto: Aldo Luud

Kilp andis viimase vahetuse üle 7. kohal, kaotus liidrile oli 4,8 sekundit, aga kahjuks 21aastane Himma Eestit kuue sekka ei tõstnud. Finišis kaotas ta esikohal lõpetanud Norra tiimile kaheksa sekundit, mis andis esimeses poolfinaalis kaheksanda ja üldkokkuvõttes 15. koha.

Meeste esimese poolfinaali tosin parimat Foto: Ekraanitõmmis

Eesti poolfinaalist tulid ka kolm hilisemat medalisti. Finaali võitis Norra, keda esindasid Johannes Hösflot Kläbo ja Erik Valnes. Poolfinaalist kuuendana ehk viimase ajaga finaalsõitu pääsenud Soome kaotas võitjale 1,7 ja Venemaa 2,1 sekundiga.