Ott Tänak.Foto: AFP/Scanpix
WRC
28. veebruar 2021, 16:25

Ilus üksmeel: kogu Arktika ralli esikolmik jäi oma tulemusega rahule

Arktika rallil võidutsenud Ott Tänak nentis finišis, et nädalavahetus kulges nende jaoks väga hästi, kuid et tegemist oli sisuliselt Toyota koduralliga, tunti ka teatud survet.

Tänak võitis koos kaardilugeja Martin Järveojaga kümnest kiiruskatsest kuus ning juhtis rallit algusest lõpuni.

"Tegime väga korraliku nädalavahetuse, [võiduks] piisava, kuid mitte midagi erilist," kõlas Hyundai piloodi resümee finišis.

"Kui tuled uuele rallile, siis sa ei tea kunagi, mida oodata. Soome on Toyota kodu ning seetõttu oli oodata, et Kalle Rovanperä on tugev, nii et kindlasti oli teatud survet," lisas Tänak.

Arktika ralli teine mees ja MM-sarja uueks üldiidriks kerkinud Rovanperä tõdes, et tema Toyota Yaris päris soovitud moel ei toiminud, kuid lõpuks on ka teine koht hea tulemus.

"Tahtsin võidelda esikoha eest, kuid ma tegin ühe vea ning me ei saanud sõita päris optimaalse kiirusega, kuid pean ütlema, et surusin kõikidel kiiruskatsetel nii kõvasti kui suutsin," ütles WRC sarjas karjääri parima tulemuse teinud soomlane.

"Tegime kõik, mis meie võimuses oli ja teisel kohal pole ka viga. Nädalavahetus polnud perfektne, kuid oli siiski üpris kena."

Kolmanda koha saanud Tänaku meeskonnakaaslane Thierry Neuville ütles, et arvestades nende stardipositsiooni kiiruskatsetel oli kolmas koht täitsa korralik tulemus.

"Jään nädalavahetusega rahule, kuigi meil oli väikeseid probleeme. Ning ei maksa unustada, et startisime teele kolmandana, nii et seda arvestades on tegemist hea tulemusega," märkis MM-sarja kokkuvõttes teiseks tõusnud belglane.