Võidukas Norra kahevõistlejate teatenelik Espen Björnstad (vasakult), Jarl Magnus Riiber, Jörgen Graabak ja Jens Luraas Oftebro.Foto: Reuters/Scanpix
Talisport
28. veebruar 2021, 16:55

Norrakad võitsid MMil juba kuuenda kulla

Põhja suusaalade MM Oberstdorfis on üha enam kujunemas Norra koondise peoks. Järjekorras kuues kuldmedal pisteti taskusse kahevõistluse meeskonnavõistlusel.

Normaalmäel toimunud hüppevõistlusel jäi Norra nelik koosseisus Espen Björnstad, Jarl Magnus Riiber, Jörgen Graabak ja Jens Luraas Oftebro küll neljandaks, ent kuna 4 × 5 km murdmaasõidule pääseti hüpete järel liidrikohta hoidnud Austriast vaid 35 sekundit hiljem, võis arvata, et suurimad favoriidid võidule on ikkagi norrakad.

Nii ka läks. Avavahetuse lõpuks oli Norra tõusnud teiseks, kuid teise vahetuse järel oldi juba esimesed ja sisuliselt oli sellega asi ka otsustatud. Ankrumees Riiber tõigi Norra kindlalt esimesena finišisse, teise koha saanud Saksamaa kaotas neile lõpuks 42,7 ja kolmandaks taandunud Austria 49,1 sekundiga.

Norral on nüüd Oberstdorfis võidetud 16 medalit, neist 6 kulda, 5 hõbedat ja 5 pronksi. Medalitabelis järgneb neile Rootsi 2 kulla, 1 hõbeda ja 1 pronksiga ning Sloveenia 1 kulla, 1 hõbeda ja 3 pronksmedaliga.