Robin Kivi kostitas TalTechi 31 punktiga.Foto: Aldo Luud
Korvpall
28. veebruar 2021, 20:03

TalTech tartlaste hullule viskepäevale vasturohtu ei leidnud

Korvpalli meistriliigas peeti täna üks kohtumine, kui ülikoolimeeskondade vastasseisus võõrustas TalTech Tartu Ülikool Maks & Mooritsat. Suurepäraselt kolmepunktiviskeid tabanud tartlased võtsid 95 : 78 võidu.

Tartu viskepäev oli tõepoolest muljetavaldav: korvi poole saadeti 28 kolmepunktiviset, millest tabati koguni 17! Kuus kaugviset tabanud Robin Kivi arvele kogunes karjääri rekordit tähistavad 31 punkti. Samuti kuus kaugviset tabas Oliver Suurog, neli kolmest lisas Charles Barton. 

TalTechi spordihoones ilma pealtvaatajateta mäng kulges peamiselt Tartu meeskonna kontrolli all, aga vahepealsed mõõnad andis võimaluse ka võõrustajatele.  

Tasavägise mängu alguse järel tegi TalTech 8 : 0 spurdi ja võitis selle toel avaveerandi 25 : 19. Teisel veerandil venis vahe korraks ka üheksale, aga Oliver Suurorg ja Robin Kivi realiseerisid kindlalt viskeid, mis tartlased taas mängu tagasi tõid. Kolm minutit enne poolajavilet vähendas Kivi vaheltlõige ja pealtpanek vahe punktile seisul 38 : 37. Poolaja lõpuminutitel tehtud 6 : 0 spurt viis Tartu meeskonna pikale pausile 46 : 42 eduseisus. 

Kolmandal veerandil jätkus Tartu hea hoog. Kivile ja Suurorule lisaks tõi punkte ka koondisepausil Rootsi koondises käinud Charles Barton. Kolmanda veerandi keskel oli Tartu kätte võidelnud juba 14-punktilise eduseisu ja tabloo näitas seisuks 63 : 49.

Ometi suutsid tartlased järgmise paari minutiga selle maha mängida. TalTech tegi 17 : 3 spurdi ja nii oli kaks minutit enne kolmanda veerandi lõppu seis viigis 66 : 66. Veerandi lõpuks Tartu meeskond kosus ja viimasele neljandikule mindi nende 74 : 68 eduseisus. 

Korra suutis kodumeeskond end veel mängu tagasi saada kui neljanda veerandi keskel tehti 10 : 0 spurt, milles pearolli mängisid Oliver Metsalu ja Erik Keedus. Kolmest punktist lähemale kodumeeskond aga ei jõudnud, sest tartlased viisid nelja tabava kaugviskega vahe taas turvaliseks ja võitsid lõpuks mängu kindlalt 95 : 78. 

Tartu Ülikool Maks & Mooritsa särgis tegi oma karjääri punktirekordi Robin Kivi, kes tabas üheksast kaugviskest kuus ning kogus 31 punkti. Oliver Suurorg näitas veelgi paremat viskekindlust kui tabas samuti kuus kaugviset ja seda kaheksa viskega, temalt lõpuks samuti karjääri rekord 22 punktiga, lisaks ka seitse lauapalli. Charles Barton tabas neli kaugviset ja lõpetas mängu 19 punkti, seitsme korvisöödu ja nelja lauapalliga.  

TalTechi parim oli Oliver Metsalu 19 punkti, seitsme lauapalli ja kolme korvisööduga. Neli kaugviset tabanud Erik Keedus kogus 17 punkti ja kuus lauapalli. Tanel Soku arvele jäi 12 punkti ja seitse korvisöötu. 

Tartu Ülikool Maks & Mooritsa peatreeneri Toomas Kandimaa sõnul tekitas vastaste ebastandardne koosseis segadust, aga seda silus hea viskepäev.

„Rünnaku poole pealt kukkusid meil täna visked hästi," tõdes Kandimaa pressiteate vahendusel. "Nad mängisid lühikese koosseisuga ja pidid meie pikkadele kahekesi peale minema. Sellest tekkis viskekohti ja õnneks panid mehed täna visked sisse.

See, et me nad kaks korda järele lasime oli ka seotud nende ebastandardse koosseisuga. Jäime hätta kaitses meeste jagamisega, pikad pidid lühemaid ja kiiremaid peale võtma. Pisut kavaldasid nad ka oma kaitseformatsioonidega ja see lõi vahepeal meie mängu segamini."

Tartu Ülikool Maks & Mooritsal on nüüd kirjas kaheksa võitu ja 16 kaotust ning sellega asutakse kuuendal tabelireal. TalTechil on samuti kaheksa võitu, aga 12 kaotust ja see hoiab neid koha jagu eespool.