Sebastien Ogier.Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix
WRC
1. märts 2021, 16:46

Arktika rallil teelt välja sõitnud Ogier: ma ei kahetse midagi

Valitsev autoralli maailmameister Sebastien Ogier põrus Lapimaal toimunud Soome MM-etapil. Toyota piloot sõitis teisel võistluspäeval teelt välja ning teenis tänu punktikatse viiendale kohale lõpuks kõigest ühe silma. 

Rallil esimesena rajale läinud prantslane kaotas avapäeval tublisti aega ning proovis seda seejärel meeleheitlikult tagasi võita. Sel korral ei tasunud riskimene aga end ära, sest kuigi tal õnnestus üheksandalt kohalt tõusta korraks kuuendaks, sõitis ta laupäeva viimasel katsel paarsada meetrit enne finišit teelt välja. 

Ogier ise juhtunus liiga pettunud ei ole, sest tundis, et tal tuli igal juhul suuremate punktide nimel midagi ette võtta. 

"Kui kaotad reede õhtul kohe 40 sekundit, on igal juhul edaspidi keeruline. Kui soojemaks läks, oli see normaalne nagu Rootsis esimesena sõitma asudes. Olin kuuendal kohal ja teadsin, et pidin riskima, et nädalavahetusega rohkem punkte koguda. Ma ei ole pettunud ega kahetse, et proovisin suruda. Andsin endast kõik ja tundsin, et suurema osa etapist sõitsin hästi, tegu oli ainult pisikese veaga katse lõpus.

MM-sari jätkub aprilli lõpus Horvaatias, sealne ralli kuulub WRC kalendrisse esmakordselt.

"Nüüd valmistume järgmiseks etapiks Horvaatias. Ma ei tea sellest rallist suurt midagi, kuid ootan juba seda," lisas Ogier.

Kahe etapi järel juhib MM-sarja 20aastane Kalle Rovanperä, kel on koos 39 silma. Talle järgneb Hyundai piloot Thierry Neuville 35 punktiga, hooaja avaetapil triumfeerinud Ogier jagab koos tiimikaaslase Elfyn Evansiga kolmandat kohta (mõlemal koos 31 silma). Arktika ralli võitnud Ott Tänak on 27 punktiga viies.