Thierry Neuville.Foto: EPA / Scanpix
Auto-Moto uudised
1. märts 2021, 21:28

Thierry Neuville koostööst uue kaardilugejaga: küll me sellest keelebarjäärist üle saame

Hyundai rallipiloot Thierry Neuville vahetas mäletatavasti hooaja alguses välja kaardilugeja: ta lõpetas koostöö pikaaegse partneri Nicolas Gilsouliga ja palkas asemele Martijn Wydaeghe. Seni on nende koostöö sujunud ning belglane usub, et nad saavad üle ka keelebarjäärist.

Nimelt on Wydaeghe emakeeleks hollandi keel, Neuville kasvas aga üles kohas, kus kõneldakse saksa keelt. Omavahel räägivad mehed hoopiski prantsuse keeles.

Arktika rallil mõjutas tandemi sooritust lisaks keelebarjäärile ka sidesüsteemi probleem, mistõttu kaotati palju aega kurvides. Kokkuvõttes saadi kolmas koht ning punktikatseltki õnnestus kolm lisapunkti noppida. Üldarvestuses tõusti teiseks, seega rõõmustamiseks on põhjust küll. 

"Olen nädalavahetuse ja kolmanda kohaga väga rahul, kuigi teine koht oli nii lähedal. Uskusime oma võimalustesse sõidu lõpuni. Noppisime häid punkte [nii individuaalselt kui ka tootjate arvestuses], neid oli pärast Monte Carlot hädasti vaja. Koostöö Martijniga oli samuti parem," vahendas Neuville'i sõnu Autosport. 

Belglane usub, et neil on ka veel arenguruumi ning nende koostöö läheb ajaga ainult paremuse poole. 

"Meil on endiselt mõningad suhtlemisraskused, tuleb parandada sõnastust, et ma temast paremini aru saaksin, kuid olen kindel, et saame paremaks."

"Meil on autos suhtlemiseks teistsugune meetod. See toimis eelmise kaardilugejaga hästi, kuid Martijn räägib prantsuse keelt ning ta emakeel on flaami [hollandi] keel, seega on tal raskusi juba sõnade hääldamisega. Lisaks on mul olnud sidesüsteemiga probleeme ning kohati ei suutnud ma teha vahet 50 ja 75-l. Kõhklesin alati. Selle tõttu tekkis mõningaid "olukordi," kuid kaotasin paaris kohas aega seetõttu, et arvasin, et kurv oli aeglasem kui tegelikult," selgitas Neuville.

Hyundai piloot oli nädalavahetusel tehtu põhjal ka rahul oma masinaga. 

"Ma pole kaua aega sõitmist niimoodi nautinud kui sel nädalavahetusel. Auto töötas laitmatult. Sain teha kõike, mida tahtsin, ja tundsin end mugavalt, kuigi kiiruskatsed olid rasked. Sõitsime probleemideta ega teinud eksimusi. Meeskond on teinud suurepärast tööd. Nad võimaldasid meil enne etappi palju testida ning see tasus end ära," lisas Neuville.