Therese Johaug.Foto: Reuters/Scanpix
Talisport
2. märts 2021, 08:24

Johaug helistas minut pärast šokk-kaotust vennale, koos pandi paika sõjaplaan MMiks

Kuu aega tagasi juhtus Falunis ime. Ameeriklanna Jessica Diggins tegi eraldistardist 10 km vabatehnikadistantsil Therese Johaugile 2,1 sekundiga ära. Löödud norralanna helistas kohe vennale ja koos pandi paika plaan, et olla Oberstdorfi MMil võitmatu.

Kõlab uskumatult, aga Johaug kaotas enne Faluni MK-etappi kellelegi eraldistardist viimati aastal 2016. Viis talve tagasi! Tõsi, sekka jäi ka kahe hooaja pikkune dopingukeeld, kuid siiski, see on meeletu ülevõim. Seepärast näis Digginsi võit eriti väärtuslik.

Samal ajal, kui suusaeksperdid üle maailma ahhetasid ja ohhetasid, tõmbas Johaug finišis minuti hinge ja helistas kohe vennale Karsteinile. Nad on aastaid koos treeninud ning vend jälgib ja analüüsib Therese sõite hoolega.

"Ta tegi väga hea sõidu, aga ta tahtis teada, millistel lõikudel ta kaotas palju aega," rääkis Karstein Johaug Norra rahvusringhäälingule. "Avastasin, et ta kaotas mingitel lõikudel ebanormaalselt palju. Oli hea leida kinnitus. Ütlesin, et ta ei saa niiviisi MMile minna."

Millistel lõikudel kaotus kogunes, Karstein ei täpsustanud. Küll aga juhtis Faluni võistlus tema sõnul tähelepanu ühele õe nõrkusele. "Ta pulss oli kõrge ja ta oli natuke stressis, kui vaheajad olid negatiivsed. Ta tundis, et peab kohe vahe kinni nõeluma selle asemel, et võtta aega. Selle tulemusena kaotas ta palju energiat ja jõudu," selgitas Karstein, kes aitas õel ja tema treeneril panna MMiks paika hea sõjaplaan.

Vend usub, et nädalavahetusel suusavahetusega sõidus maailmameistriks kroonitud Therese on Faluni vigadest õppinud.

Therese kinnitas eile Norra meediale, et Faluni kaotus ei ole teda tänase eel ebakindlaks muutnud. "Jessica oli minust seal kaks sekundit kiirem, spordis juhtub nii. Tunnen, et olen pärast Falunit teinud korraliku treeningtsükli," sõnas norralanna.

MMi 10 km vabatehnikasõit algab täna Eesti aja järgi kell 14.15.