Möödunud nädalal EM-pilti kindlustanud Eesti korvpallikoondises annab tooni 1999. ja 2000. aastal sündinute põlvkond, kust meeste rahvuskoondist on juba esindanud Henri Drell, Kaspar Treier, Kristian Kullamäe, Sander Raieste, Matthias Tass, Mikk Jurkatamm, Märt Rosenthal ning veel aasta nooremate hulgat Kerr Kriisa. Foto: FIBA
Korvpall
2. märts 2021, 18:09

Sõna saavad Indrek Visnapuu, Valdo Lips, Rauno Pehka, Marko Parkonen, Meelis Songe ja Aivo Erkmaa.

Korvpalli uus kuldne põlvkond | Eesti noorema generatsiooni treenerite edulugu

Eesti korvpallikoondis kindlustas möödunud nädalal koha 2022. aasta Euroopa meistrivõistluse finaalturniiril. Rahvusmeeskonna edus mängis olulist rolli ka 1999. ja 2000. aastal sündinute põlvkond, mida võib pidada lähiajaloo üheks andekamaks, kui mitte kõige andekamaks vanusekäiguks. Noori talente juhendanud treenerite sõnul lähtusid nad poiste kasvatamisel positsioonideta korvpallist ning Jukka Toijala tänusõnad läksid neile südamesse.

Asjaosalised tunnistavad, et 1999. ja 2000. aastal sündinud poistega tegelesid suuresti nooremad juhendajad. "Uue põlvkonnaga tuli värske energia ja lähenemine, nende vanusekäikudega tegelesid pigem noorema generatsiooni treenerid. Nad olid jõudnud seisu, kus kogemuste ja teadmiste pagas oli ambitsioonile järele jõudnud," tunnistas pikalt Audenteses ja noortekoondiste juures tegutsenud Indrek Visnapuu, kes tänasel päeval on Eesti Korvpalliliidu treenerite koolituse koordinaator.

Edasi lugemiseks: