Marius Grigonis panustas Žalgirise olulisse võitu 21 punktigaFoto: Zumapress/Scanpix
Korvpall
2. märts 2021, 23:46

VIDEOD | Himki lõpetas 17 mängu kestnud võidupõua, Žalgiris alistas Asveli

Korvpalli Euroliiga mänguvoorus lõpetas pika võidupõua Moskva Himki, kes alistas koduväljakul 78 : 77 Madridi Reali. Võidupunktid kirjutasid tabelisse ka Kaunase Žalgiris, Moskva CSKA ja Barcelona.

Moksva Himki oli Euroliiga 26. vooru eel võitnud 25st mängust vaid 2, sealjuures kaotati viimased 17 matši ja viimane võit pärines novembri keskpaigast. Rahahädades Himki, kust hooaja käigus on lahkunud muuhulgas Greg Monroe, Jonas Jerebko ja sellel nädalal ka lätlane Dairis Bertans, võitis avapoolaja 45 : 38, kuid neljandaks veerandiks edu sulas ning kohtumise parem selgus lõpusekundeil. Aleksei Šved viis kodusatsi 17 sekundit enne matši lõppu ette 78 : 77, play-off kohta hoidva Madridi Reali viimane rünnak päädis Fabien Causeuri pallikaotusega.

Lõviosa Himki punktidest tõi trio Šved, Errick McCollum ja Jordan Mickey, kelle arvele jäi vastavalt 22, 22 ja 19 sanga. Ülejäänud kuus platsilt käinud moksvalast tõid kamba peale 15 punkti. Reali poolelt jõudis kahekohalise punktisummani viis meest, kellest edukamad olid 15 silmaga Jaycee Carroll ja Gabriel Deck.

18st Euroliiga satsist pääsevad kohamängudele 8 parimat, vooru eel oli joone all ka Leedu suurklubi Kaunase Žalgiris, kes pallis koduväljakul Villeurbanne’i Asveliga. Eelnevad seitse mängu järjest võitnud prantslaste seeria Kaunas jätku ei saanud. Ehkki Asvel juhtis poolajal 42 : 40, siis kolmanda veerandi võitis Žalgiris tosina silmaga ja kogu kohtumise 85 : 75. 

Kodumeeskonda tassisid Marius Grigonis ja Joffrey Lauvergne, kelle arvele jäi vastavalt 21 ja 18 silma, Asveli parim oli sumomaadleja kehaehitusega Guerschon Yabusele 17 punktiga. Žalgirisel on tabelis tosina kaotuse kõrval 15 võitu. Viimast play-offi kohta hoiab Istanbuli Fenerbache, kellel on niisamuti 15 võitu, kuid nad on mänginud ühe mängu vähem.

Hooaja 16. võidu võttis Peterburi Zenit, kes alistas koduväljakul 87 : 71 Berliini Alba. Sealjuures juhtisid venelased viimase veerandi eel vaid ühe silmaga, kuid Zenit võitis viimase veerandaja 19 : 4. Peterburi satsi vedasid taaskord jänkid, kellest Kevin Pangos tõi tiimi parimana 19 punkti. Erakordselt tihedas Euroliiga tabelis teenis oma 16. võidu ka Istanbuli Anadolu Efes, kes seljatas 99 : 83 Valencia.

Punkti said tabelisse ka liiga kaks parimat tiimi Barcelona ja Moskva CSKA. Kataloonia uhkus alistas võõral väljakul Panathinaikose 85 : 77 ja "armeelased" seljatasid Tel Avivis sealse Maccabi 84 : 80. 

Euroliiga tabeliseis Foto: www.euroleague.net/Ekraanitõmmis